Tatil döneminde ‘açlık alarmı’na dikkat!

Tatil döneminde ‘açlık alarmı’na dikkat!

Amerika Valiler Konferansı perşembe günü yaptığı açıklamada ülkede aç ve evsizlerin sayısının giderek çoğaldığını ve bütçe tartışmalarının evsizlere ve açlara yapılacak yardımları tehlikeye attığını söyledi.

Valiler Konferansı ailece bir araya gelinen ziyafetlerin ve şaaşalı sofraların dönemi olan tatil sürecinde 21 şehirden yiyecek yardımı konusunda alarm geldiğini de belirtti. 2012 yılı içerisinde yapılan araştırmaya göre ülkenin değişik bölgelerindeki 25 şehirden 21’inde açlık ve evsizlik oranları arttı, 3 şehirde ise bu oran aynı seviyede kaldı.

Kentucky eyaletine bağlı Louisville şehrinin valisi Greg Fischer araştırmayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu rapor yaşadığımız sert ekonomik krizin şehirlerimiz üzerindeki etkisini gösteren önemli bir uyarıcı. Orta direğe mensup bir çok aile kendini hayatlerında ilk kez evsiz buldu.” dedi.

Araştırmanın yapıldığı 25 şehir ülke geneline dağılan farklı eyaletlerden ve farklı gelir gruplarına mensup. ‘Açlık alarmı’ gelen şehirlerin bağlı bulunduğu eyaletler arasında  Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Los Angeles, Salt Lake City, Tennessee ve Nashville’i saymak mümkün.

Acil yemek yardımı isteyenlerin yüzde 51’i aileleriyle yaşayanlarken, yüzde 37’si de bir işi olanlardı. Bu talebin yüzde 17’si yaşlı kesimden gelirken, yüzde 8.5’i ise evsizlerden geldi.

Philadelphia Valisi Michael Nutter yaptığı açıklamada “Philadelphia’da insanların her gün yemek  ve yatacak yer ihtiyacı için bize başvurduğunu görüyoruz. Bu insanlara hükümetin böyle bir yardım yapamayacağını söylemek kabul edilebilir bir şey değil.” dedi.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler fakirlere yapılacak yemek yardımına ait 16 milyar dolarlık bütçeyi kesmek istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.