Speed filmi gerçek oldu

Speed filmi gerçek oldu

Markete gitmek için evden çıkan bir Fransız sürücü, Hollywood yapımı olan ‘Speed’ filmini adeta yaşadı. Engelli sürücü arabasını durdurmak için frene her bastığında araba daha da hızlandı. Araç 200 kilometre (125 mil) hıza ulaşıp benzini bitene kadar yola devam etmek zorunda kaldı.

Laguna model aracıyla yola çıkan ve 90 kilometre hıza ulaştığında yavaşlamak için ilk defa frene basan Frank Lecerf isimli talihsiz sürücü arabasının hızlandığını fark eder. Polisi arayarak yardım isteyen Lecerf bu arada otobanın hızlı şeridine geçerek saatte yaklaşık 200 kilometre hıza çıkan aracıyla yol alır. Korku içinde yolculuğunu polis eskortuyla tamamlayan Lecerf, arabasıyla sorun yaşadığı sırada Renault firmasını arayarak teknik destek de aldığını söyledi.

Yaklaşık 200 km hızla Calais ve Dunkirk kentleri üzerinden Belçika sınırına geçtiğini belirten Lecerf, üç otoyol gişesine önceden haber verilerek barikatları sorunsuz aştığını kaydetti. Belçika’nın Alveringhem kenti yakınlarında ve evine yaklaşık 200 kilometre uzakta benzinin bitmesiyle duran Lecerf, ”Hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önümden geçti” dedi.

Talihsiz sürücü olaydan yara almadan kurulurken Renault firmasını da dava edeceğini açıkladı. Lecerf, aracın gaz mekanizmasıyla ilgili sorunu daha önce de yaşadığını ve Renault’un otomobili inceledikten sonra kendisine sorun olmadığı güvencesi verdiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.