Silah sahipleri silah satışlarının kontrollü bir şekilde yapılmasını istiyor

Silah sahipleri silah satışlarının kontrollü bir şekilde yapılmasını istiyor

Colorado’nun Aurora kentindeki Batman Kara Şövalye filmi gösterimi sırasında gerçekleşen kanlı baskının ardından Amerika’da bireysel silahlanma gündemde yerini aldı. Siyasetçiler zaman zaman konuyla ilgili bazı düzenlemelerin olabileceği sinyalini verse de somut olarak ortaya çıkan herhangi bir gelişmesinin olmaması ise dikkat çekici. Ulusal Tüfek Dernegi (NRA) tarafından yapılan ankete göre ise silah alan ve satanların herhangi bir sabıka kayıtlarının olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Belediye başkanlarının da üye olduğu ‘Yasadışı Silaha Karşı Grup’ adına kamuoyu yokması yapan Cumhuriyetçi Frank Luntz, ankete katılanların yüzde 87’sinin silah alan kişin sabıka kaydının kontrol edilmesi gerektiği kanatini taşıdığını belirtti. Yüzde 80’in ise silah satıcılarının ve sektörde çalışanların geçmişlerinin kontrol edilerek çalışma izninin verilmesi gerektiğini ifade etti. Konu ile ilgili tepkisini sert bir şekilde dile getiren New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ülkenin silah sahiplerine karşı daha sert kuralların getirilmesini istemişti.

Başkan Barack Obama geçen yıl yaptığı bir açıklamada silah alacak kişilerin daha önce herhangi bir suça karışmamış ve ruhsal dengesinin yerinde olması gerektiğini söylemişti. Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney de bireysel silahlanmanın yasaklanmasına sıcak bakmıyor ve Obama ile benzer görüşleri seslendiriyor.

AMERİKA’DA 10 AYLIK BEBEK BİLE SİLAH RUHSATI ALABİLİYOR

ABD’de 21 yaşını dolduran herkes nefsi müdafaa adına yasal olarak ateşli silah kullanma ve taşıma hakkına sahip. Yasaların eyaletlere göre değişmesi beraberinde birçok kolaylığı getiriyor.

Önceki yıllarda Chicago şehrinde yaşayan 10 aylık Bubba Ludwig isimli bebeğin silah ruhsatı aldığı basına yansımıştı. Baba Howard David Ludwig, henüz bir yaşını doldurmamış bebeğine silah ruhsatı almak için başvuruda bulunup olumlu sonuç alması kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Geçtiğimiz cuma günü Colorado’nun Aurora şehrinde silahlı bir saldırganın bir sinema salonunda Batman filminin gösterimi sırasında izleyicilere ateş açması sonucu 12 kişi ölmüş, 60’a yakın kişi yaralanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.