Sezonu bugün açılan Amerikan futboluna bilimsel darbe

Sezonu bugün açılan Amerikan futboluna bilimsel darbe

Amerikan futbolundaki şiddetin oyuncular üzerindeki zararları bilimsel olarak kanıtlandı. Yapılan araştırmaya göre Amerikan futbolu oynayan kimselerin normal kişilerden 3 kat daha fazla beyine bağlı ölüm riski ile yaşadıklarını belirledi.

ABD’de en popüler sporu olan Amerikan futbolunun oyuncular üzerindeki ağır tahribatı bilimsel çalışma ile kanıtlandı. Oyuncuların beyinlerinden aldığı darbe sonucu yalnızca ölümleri değil yine beyine bağlı hastalıklara yakalanma riskini de arttırıyor. Aynı çalışma bir Amerikan futbolcusunun Alzheimer veya kas tarofisi (erimesi)-doku sertleşmesine (kas erimesi ALS) bağlı hastalıklara yakalanma oranlarının normal insanlara nispeten 4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Çalışma 3 bin 439 eski sporcu üzerinde yapılan inceleme sonunda elde edildi. Nuerology adlı bilimsel yayın yapan dergide yayınlanan çalışma, Amerikan futbolu oynamış kişilerin genellikle beyine bağlı rahatsızlıklar nedeniyle yaşamlarını yitirdiğini ileri sürdü.

Bu akşam açılacak olan 2012-13 Amerikan Futbol Ligi (NFL) öncesi yayınlanan araştırmaya göre şuan Amerika genelinde 2 bin eski oyuncu sakatlanmalarından dolayı NFL’e dava açmaya hazırlanıyor.

‘National Institutes of Health’ adlı kuruluş tarafından yapılan çalışmaya en büyük bağış yine NFL den geldi. Bugün NFL tarafından yapılan açıklamada kurumun 92 yıllık geçmişinde en büyük yardımı 30 milyon dolarla National Institutes of Health’e yapacağını duyurdu. NFL yapılan yardımın beyin tedavisi için tıbbi çözümlerin üretilmesi nedeniyle verdiğini aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.