Sanal dünyada her dört kadından biri taciz kurbanı

Sanal dünyada her dört kadından biri taciz kurbanı

Eski Beyaz saray stajeri Monica Lewinsky’nin geçen hafta Philedelphia’da Forbes 30 Zirvesi’nde yaptığı bir konuşma ile başlattığı çevrimiçi tacize (cyber bullying) hayır kampanyasına konunun uzmanlarından destek var.

Uzmanlar intenetin etik kulanımı konusunda duyarlı olmaya dikkat çekiyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin 2 bin 849 internet kullanıcısı üzerinde yaptığı ‘Online Harrasment‘ (Çevrimiçi taciz) konulu anket endişe verici bir gerçeği ortaya koydu.

Söz konusu araştırmaya göre internet üzerinden sosyalleşen 18-24 yaş arasındaki kadınların yüzde 25’i cinsel tacize maruz kalıyor.
Aynı araştırmada internet kullanıcısı kadınların yüzde 26’sının gizlice takip edildiğini, yüzde 50’sinin ise zorba ve aşağılayıcı ifadelerle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Meydana gelen olumsuz tecrübelerin genellikle sosyal medya ve uygulamalarda yaşandığı belirtilen araştırmada tehlikenin sadece kadınlara yönelik olmadığı tüm internet kullanıcılarının yüzde 40’ının tacize uğradığının altı çiziliyor Yüzde 66 taciz vakası bir sosyal medya platformu ya da akıllı telefon uygulamasında gerçekleşiyor.

İnternet kullanıcılarının yüzde 44’ü tacizciyi kullandıkları platformda blokladıklarını ya da arkadaşlıktan çıkardıklarını açıklarken, yüzde 22’si bu kişiye cevap verdiğini, yüzde 13’ü ise kendi kullanıcı adını değiştirdiğini ya da hesabını sildiğini ifade etti.

Tacize uğrayanların sadece yüzde beşi çözüm için hukuki yollara başvurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.