Klima hastalıklarını bitki çayıyla önleyin

Klima hastalıklarını bitki çayıyla önleyin

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döndüğü şu günlerde, evde, işyerlerinde ve araçlarda uzun süreli olarak klima kullanılmasına ihtiyaç duyuluyor.

Özellikle bakımı yapılmayan, bilinçli kullanılmayan klimalar ister istemez ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Meydan Gazetesi‘nde yer alan habere göre; Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, klimaya bağlı hastalıklara karşı mutlaka bitkilerden destek alınması gerektiğini söylüyor.

Yeşil çay, beyaz çay, ıhlamur, ekinezya ve adaçayı, bu bitkilerin başında geliyor. Özellikle kalabalık ortamlarda düzenli bakımı yapılmayan klimalarda biriken mikroorganizmalar (bakteri, mantar) kişilerde enfeksiyon riskini artırdığını hatırlatan Yeşilada, klimaların üflediği hava akımıyla ortamdaki tozların yayılması sonucu alerjik tepkimeler ve astım krizlerinin tetiklenmesinin söz konusu olabildiğini belirtiyor.

Yeşilada, bu sorunların gelişiminin engellenmesi için koruyucu önlemler alınarak bağışıklık sisteminin desteklenmesi, enfeksiyon ajanlarına karşı direncin artırılması gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Gün içerisinde bir veya iki poşet demleyeceğiniz bitki çayı, enfeksiyona karşı savaşta boğazınıza destek olabilirsiniz.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.