Enerji için kışın bol bol ay çekirdeği yiyin

Enerji için kışın bol bol ay çekirdeği yiyin

Karbonhidrat içeren ay çekirdeği vitaminler ve mineraller gibi iyi bir besin kaynağı olmasının yanı sıra sağlıklı doymamış yağ ve fitokimyasal içerdiğinden de uzmanlarca öneriliyor.

Uzmanlara göre sert kabuklu yemişler ve çekirdekler, balık, kümes hayvanı eti ve fasulye gibi ay çekirdeği de bir protein besini olarak kabul ediliyor.

Sert kabuklu yemişler ve çekirdekler; vitaminler ve mineraller gibi iyi bir besin kaynağı olmasının yanı sıra sağlıklı doymamış yağ ve fitokimyasal içeriyor.

Yaklaşık 3 yemek kaşığına denk gelen 28 gramlık kurutulmuş ay çekirdeği porsiyonu 160 kalori, 15 gram toplam yağ, 1 gram doymuş yağ, 6 gram protein, 6 gram karbonhidrat ve 3 gram lif içeriyor.

Ay çekirdeği, doymuş yağ oranının az olması ve kolesterol içermemesi sebebiyle iyi bir protein seçeneği oluyor.

Vitaminler ve mineraller ay çekirdeği aynı zamanda çeşitli vitaminler ve mineraller içeriyor. Günde 2 bin kalori alan bir kişi, 28 gramlık bir porsiyon, tavsiye edilen günlük tiyamin alımının yüzde 45’ini; magnezyum alımının yüzde 25’ini; fosfor alımının yüzde 20’sini; folik asit alımının yüzde 15’ini; demir, çinko ve B6 vitamini alımının yüzde 10’unu; niyasin alımının yüzde 6’sını; riboflavin ve kalsiyum alımının ise yüzde 4’ünü karşılıyor.

Ay çekirdeği aynı zamanda iyi bir E vitamini kaynağı oluşturuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.