Diyet bağımlılığına dikkat!

Diyet bağımlılığına dikkat!

Obezite ve fazla kilo hastalarının en sık yaptığı yanlışların başında her gün bir yenisi çıkıyor.

Meydan Gazetesi’nde yer alan habere göre; İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bora Öztürk, bilinçsizce yapılan çok düşük kalorili sağlıksız zayıflama diyetlerinin; baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk, kalp ritminde bozukluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, kabızlık, kansızlık, ciltte kuruluk, saç dökülmesi gibi pek çok sağlık sorununa neden olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca bu diyetlerin bireyin bazal metabolizma hızının düşmesine, diyetin bırakılması sonrasında hızla verilen kiloların geri alınması nedeniyle de bireylerin sürekli zayıflama diyeti uygular hale gelmesine neden olacağını belirtiyor. Tüm bireylerde obezite ve fazla kilonun farklı nedenlerle ortaya çıktığını ve bu nedenle tedavinin kişiye özel olmasının son derece önemli olduğunu belirten Öztürk’ün zayıflamak isteyenlere tavsiyeleri şöyle:

* Sizin için yüksek riskli durumları belirleyin ve bunlardan kaçının.

* Egzersiz uzun vadeli kilo kaybı şansınızı arttırır, egzersizi günlük hayatınıza sokun, aracınızı park edin ve yürüyün. Yürüyüş en etkili egzersiz biçimlerinden biri olarak kabul edilir. Bisiklete binin, asansör yerine merdiven kullanın.

* Sağlık profesyonelleriyle çalışın.

* Televizyon izlerken harcadığınız zamanı azaltın.

* Aile, arkadaşlar ve iş arkadaşları dahil olmak üzere, bir destek ağı geliştirin ya da hedefe odaklanmaya yardımcı olabilecek bir destek grubuna katılın.

* Beslenme günlüğü tutun.

* Kısa ve uzun vadeli gerçekçi kilo kayıpları hedefleyin.

* Kilo kaybı ve beden imajınızla ilgili gerçekçi inançları benimseyin.

* Çok düşük kalorili, sağlığınızı riske atacak diyetlerden uzak durun.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.