Bilgisayar başında çalışmak boyun fıtığı nedeni

Bilgisayar başında çalışmak boyun fıtığı nedeni

Uzun süreli bilgisayar başında çalışmak boyun fıtığına neden oluyor. Son yıllarda giderek artan boyun ağrılarının, yapılan araştırmalara göre bilgisayar başında çok vakit geçirmekten kaynaklandığı belirtiliyor. Doktorlara boyun ağlarından dolayı başvuruların son yıllarda yüzde 40 artması dikkat çekiyor.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Burhan Polat, her üç kişiden birinin, hayatı boyunca en az bir kez boyun ağrısından yakındığını açıkladı. Modern yaşamın getirdiği olumsuzlukların başında boyun fıtığı geldiğine dikkat çeken Polat, “Bunun yanı sıra disk dejenerasyonu, boyun omurgasında kireçlenme, miyofasyal ağrı sendromları, romatizma, osteoporoz, kötü duruş ve boynu kötü kullanma ile tekrarlayan strese bağlı zedelenme gibi pek çok neden yol açar. Boyun ağrılarının en önemli sebebi ise boyun fıtıklarıdır.” dedi.

Polat, uzun süre bilgisayar başında oturanlarda boyun fıtığının oldukça sık görülmesinin nedeni ise kişilerin tek noktaya odaklamaları ve boyun kaslarını yeterince hareket ettirmemesinden kaynaklandığını açıkladı. Boyun fıtığından korunmak için öncelikle egzersiz çalışmalarına önem vermek gerektiğini vurgulayan Polat, son yıllarda özelikle bilgisayar karşısında uzun süre sabit duran kişilerde görülen boyun fıtığından korunmak için gün boyu ufak egzersizler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Polat, masa başında yapılacak egzersizleri ise şu şekilde sıraladı:

“Başınızı öne, arkaya, yanlara doğru eğin. Aynı hareketi elinizle başınızı, başınızla elinizi itecek şekilde tekrarlayın. Omuzlarınızı yukarı doğru kaldırın ve 5-10 saniye sonra rahat bırakın. Ellerinizi birleştirerek yukarıya doğru uzanın ve esneyin. Uzun süre hareketsiz kalmanın vücut için oldukça zararlı olduğunu unutmayın ve sık sık hareket edin.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.