Angelina Jolie mastektomi ameliyatı olduğunu açıkladı

Angelina Jolie mastektomi ameliyatı olduğunu açıkladı

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Angelina Jolie, New York Times Gazetesi’ne yazdığı bir makalede göğüs kanseri riski sebebiyle kısa bir süre önce mastektomi olduğunu açıkladı.

 

Jolie, New York Times’a yazdığı makalede, doktorlarının yüzde 87 oranında göğüs kanseri, yüzde 50 oranında ise yumurtalık kanseri riski taşıdığını söylemesi üzerine ameliyat olmaya karar verdiğini dile getirdi.

Teşhisin 2 Şubat’ta konulmasının ardından iki hafta içinde karar vererek ameliyat masasına yattığını söyleyen 37 yaşındaki ünlü aktrist, “Bu, hiç kolay bir karar değildi. Ancak bir an önce hareket ederek kanser riskini minimum düzeye indirmek istedim” dedi.

 

“Tıbbi tercihim” adlı makalesinde annesinin yaklaşık 10 yıl kanserle mücadele ettikten sonra 56 yaşında öldüğünü belirten Jolie, çocuklarını annesiz bırakmak istemediği için bu kararı aldığını söylüyor.

 

Jolie, “taşıdığım BRCA1 geni sebebiyle göğüs ya da yumurtalık kanseri olma riskim çok yüksek. Mastektomi ameliyatının ardından göğüs kanseri riski yüzde 87’den yüzde 5’e düştü. Ameliyatım 8 saat sürdü. Daha sonra göğüslerime implant yerleştirildi” ifadesini kullandı. Jolie daha karmaşık bir ameliyat olması ve mevcut riskin de nisbeten daha düşük olması sebebiyle rahmini aldırmayı öncelikli olarak düşünmediğini de sözlerine ekledi.

 

Eşi Brad Pitt’in süreç boyunca yanından hiç ayrılmadığını, kendisine büyük destek verdiğini belirten Jolie, “Ameliyatın kadınlığıma herhangi bir etkisi olacağına inanmıyorum. Bu yazının, okuyan tüm kadınlara yardımcı olmasını diliyorum. Ailesinde göğüs ya da yumurtalık kanseri olan tüm kadınlara, uzmanlardan bilgi almaları ve seçeneklerini değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.”dedi.

 

Mastektomi nedir?

 

Tıpta, kısmen veya tamamen bir veya her iki memenin cerrahi müdahale ile alınması için kullanılan bir terim olan mastektomi, genellikle meme kanseri açısından yüksek risk altında olan kadın ve erkeklere tedavi amacıyla uygalanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.