8 kişinin ölümüne yol açan yeni virüs bulundu

8 kişinin ölümüne yol açan yeni virüs bulundu

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni bir virüse karşı uyarıda bulundu. Kurumunun verdiği bilgilere göre virüsün şu ana kadar 14 kişiye bulaştığı ve 8 insanın da ölümüne yol açtığı belirtildi.

Yeni keşfedilen virüsün çoğunlukla Ortadoğu’da görüldüğü kaydedildi. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de görülen üç vakanın incelenmesi üzerine, virüsün insandan insana bulaşabileceğinin saptandığı açıklandı.

Enfeksiyonun semptomları arasında solunum yolları rahatsızlığına eşlik eden yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığının bulunduğu kaydedildi. CDC ve Birleişmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüs ile ilgili seyahaat yasağı getirmedi.

Virüsün 2003 yılında salgına yol açan SARS virüsü ailesinden olduğunun tahmin ediliyor. SARS ile birebir özellikler göstermediği kaydedildi. Şu ana kadar tehlikeli virüsün yol açtığı herhangi bir enfeksiyona Amerika’da rastlanmadığı aktarılırken, İngiltere’ye Pakistan ile Suudi Arabistan’dan gelen bir yolcunun taşıdığına dikkat çekliyor. Yapılan tahliller de hastanın hem yeni virüse hem de H1N1 virüsüne yakalandığını ortaya koydu. Yetkililer, aynı kişinin virüsü ailesinden 2 kişiye daha bulaştırdığı ortaya çıktı. Enfeksiyona yakalananlardan birinin hayatını kaybettiği, diğerinin ise yapılan tedaviye olumlu yanıt verdiği ve iyileştiği duyuruldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.