Polis, Sierra’nın kaybolduğu gün buluştuğu Taylan’ın peşinde

Polis, Sierra’nın kaybolduğu gün buluştuğu Taylan’ın peşinde

ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın sır dolu kayboluşunun ardındaki perdeyi aralamaya çalışan İstanbul polisi, dün çok önemli bir ipucuna ulaştı.
Polis, Sierra’nın kaybolmadan 1 gün önce görüştüğü ‘Taylan’ kod isimli bir kişinin peşine düştü. Alınan bilgilere göre Sierra’nın ‘Taylan’ kod isimli kişiyle 21 Ocak’ta saat 11.30’da e-mail ve Facebook üzerinden Galata Kulesi civarında fotoğraf çekimi için buluşma konusunda sözleştikleri tespit edildi. Taylan isimli kullanıcının kimliğini tespit etmek için çalışmalar devam ediyor. Polis, Sierra’nın Türkiye’de yazıştığı internet kullanıcılarını ve mesajlarını inceleme altına alındı.
Narkotik ekiplerinin son dönemde yakaladığı kuryelerin ülkeleri dışına ilk kez çıkıyor olmaları ve Sierra’nın Avrupa’da izlediği güzergâh uyuşturucu kuryesi olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Sierra’nın, uyuşturucu kuryesi olabileceği şüphesiyle Taksim’de kaldığı odada uyuşturucu izi arandığı ancak uyuşturucu izine rastlanmadığı kaydedildi. Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluk yetkilileri, Sierra’nın ve ailesinin ABD’de herhangi bir suçtan kaydı bulunmadığı bilgisini emniyete verdi. Sierra’nın yanında fotoğraf makinesi bulunmadığı, fotoğraflarını iPhone ve iPad’den çektiği tespit edildi. Sierra’nın Türkiye, Hollanda, Almanya ve yeniden Türkiye’ye ziyaretleri sırasında yaklaşık 12 bin dolar harcadığı, Amerika’daki ailesiyle iletişimde AVM’lerdeki internet bağlantısını kullandığı saptandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.