Piyango 500 milyon dolara ulaştı, kazanma şansı arı sokması nedeniyle ölme ihtimalinden düşük

Piyango 500 milyon dolara ulaştı, kazanma şansı arı sokması nedeniyle ölme ihtimalinden düşük

Amerika’da ‘Mega Millions’ denilen piyango oyununda biriken para miktarının yarım milyar doları bulduğu belirtildi. Ancak bir kişinin piyangodan büyük ikramiyeyi kazanma olasalığı ise 175 milyon 223 bin 510’da bir.

Mega Millions piyango oyununda bu haftaya devreden miktarın 500 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığı belirtildi. Piyango oynanan dükkan, market ve büfe önlerinde kuyruk oluşturmasına neden olan Mega Millions kazanma ihtimali ise matematiksel olarak imkansıza yakın. Satılan toplam biletten aldığınız bilete çıkma ihtimalini hesaplayan uzmanların bunun 175 milyon 223 bin 510’da bir şans olduğunu kayediliyor.

İlk beş rakam için 1 den 59’a kadar seçtiğiniz numaraları tuturmakla kalmayıp 6 bölümde kırmızı ‘‘ball’ kutusunda da 35 rakam içinde doğru olanı tutturmanız karşılığında büyük ikrameyi kazanmış oluyorsunuz. Matemetik uzmanları bu altı rakamı verilen sayılar içinde doğru bilme ihtimalinin 175 milyonda bir olduğuna işaret ederek hayal kuranları da CNN’in web sayfası; ‘‘kazanma ihtimaliniz gerçekçi olunacaksa yok’’ diye okurlarını uyarıyor.

ARININ SİZİ ÖLDÜRMESİ PİYANGONUN ÇIKMASINDAN ÇOK DAHA BÜYÜK OLASILIK

Harvard Üniversitesi’nin Sağlık Departmanı çalışması, Mega Millions’da bir insanın kazanma ihtimalinin imkansıza yakınlığını ortaya koyuyor. Harvard’ın araştırmasına göre bir insanın arı sokmasından ölme şansı 6 milyon 100 binde bir. Şimşek düşüp sizi bulması ve öldürme ihtimali de üç milyon bir. Seksen yıl ortalama bir ömür için ise bir kişinin şimşek çarpması sonucu ölme olasılığı 10 binde bir.

ABD 2011 Tarım raporuna göre Mega Millions’da kazanma ihtimali göz önüne konulacak olursa, Hawaii de bir geyiğe arabanız ile çarpıp ölme ihtimaliniz 6 bin 267’de bir şans. Bir köpek balığı tarafından saldırıya uğrayıp ölme ihtimaliniz ise 11 milyonda 500 bin bir. Plajda boğulma veya başka nedenle sahilde ölme ihtimaliniz ise 2 milyonda bir. Herhangi bir olmayacak ihtimaller dairesinde ölüm olasılığı dahi Mega Millions’u kazanma ihtimalinden çok daha yüksek olduğu görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.