Ölen annenin karnından alınan bebek, tıp literatürüne geçti

Ölen annenin karnından alınan bebek, tıp literatürüne geçti

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde eski eşinin tabancayla vurarak öldürdüğü Neslihan Çelik’in (32) karnından sezaryenle alınan 38 haftalık kız bebek, tıp tarihine geçti.

Bebek, anne öldükten 35 dakika sonra hayata döndü. Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Semih Songür, “Literatürde bu kadar uzun süreye rastlamadık. Bir anne öldükten 10-15 dakika sonra bebek de ölü kabul edilir.” dedi. Songür, ölen annenin yaşamakta olan bir vakaymış gibi canlandırma destek ve tedavileri devam edilerek hastaneye ulaştırılması sayesinde önemli bir başarıya imza atıldığının altını çizdi.

Başhekim vekili, yaşanan süreci şöyle anlattı: “38 haftalık hamile kadının ölümü ilçeden çıkmadan gerçekleşti. Fakat 112 ekibi anne rahmindeki çocuğun yaşatılabilmesi amacıyla büyük çaba gösterdi. Doğum acil polikliniğimize getirildiğinde bebeğin, ölen annenin karnında yaklaşık 30-35 dakikalık bir zaman geçirdiği, solunumunun olmadığı, kalp atımlarının tek tük de olsa devam ettiği görüldü. Hemen sezaryen operasyonu gerçekleştirildi. 3 kilo 200 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Anne karnında geçen 30-35 dakikalık süre içinde bebeğin organlarında etkilenme söz konusuydu. Gerekli müdahaleler yapıldı. Bebek, toparlamaya başladı. Ancak bu sabah dolaşım ve solunum sistemi ile böbreklerde problemlerin yaşandığı belirlendi. Bunun üzerine bebeği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk ettik.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.