New York Times, internette Çince yayına başladı

New York Times, internette Çince yayına başladı

Ünlü New York Times (NYT) gazetesinden Çin açılımı. Gazete, internet sitesinin Çince versiyonunu hizmete soktu. Financial Times (FT), Wall Street Journal’ın (WSJ) ardından internette Çince yayın yapma kararı alan NYT’ın devletin kontrolündeki pazarı kırarak yarım milyardan fazla olan müşteri kitlesinden pay alma amacında.

NYT gazetesi Çince internet sitesinde yayın yapmaya başlama kararlarını, Çin’de gün geçtikçe güçlenen orta sınıf ve eğitimli insanların artması olarak gösterdi.

NYT gazetesinin dış haber editörü olan Joseph Kahn, aynı zamanda Çince internet sitesinin de yayın editörülüğüne getirildi. Hong Kong ile Pekin ofisinin yönetimine ise Craig Smith atandı.

Joseph Kahn, Çin devletinin sıkı sansürüne karşın yayınlarından ödün vermeyeceklerini savundu. Kahn, “Biz bu siteyi Çin hükümetinin taleplerine göre hazırlamıyoruz. Dolayısıyla da Çinli bir medya kuruluşu gibi çalışmayacağız” dedi.

NYT’ın Çince internet haber sitesinin adersi ‘‘cn.nytimes.com’’ olarak açıklandı.

NYT ilk olarak Hong Kong ile Pekin’de açtığı iki ofisinde 30’dn fazla çalışanı ile hem bölge haberlerine imza atmaya hem de ana gazetedeki bazı haberleri Çince’ye çevirerek yayınlamayı hedefliyor.

NYT, 500 milyonu aşkın internet kullanıcısının olduğu Çin’deki bu potansiyeli kullanmak istediği belirtiliyor. Ancak Çin hükümetinin internet üzerindeki sıkı sansürü NYT’ın yayınlarını nasıl etkileyeceği merak konusu.

New York Times da şimdiden Cartier ve Salvatore Ferragamo gibi önemli uluslararası markaların Çince sayfasına reklam verdiğini, bunu başka şirketlerin izleyeceğine emin olduğunu söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.