Moskova son 50 yılın en fazla karını bekliyor

Moskova son 50 yılın en fazla karını bekliyor

Moskova Belediyesi’nden yapılan açıklamada yarım metreyi aşması beklenen karın son 50 yılın en yüksek seviyesi olacağı kaydedildi. Rusya Meteoroloji Merkezi uzmanlarının tahminlerine göre önümüzdeki birkaç gün yoğun fırtına olacak ve kar yağışı Cuma günü de devam edecek.

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Petr Biryukov yaptığı açıklamada, “Moskova’da kış başlıyor. Kar kalınlığının 55 santimetreye kadar yükselmesini bekliyoruz. Bu şekilde bir kar son 50 yılda görülmedi.” dedi.

Başkan yardımcısına göre sabah saatlerinde başkentteki kar kalınlığı 13-15 santimetreye kadar ulaştı. Cuma günü bu kalınlık 25 santimetreyi geçecek. Hava sıcaklıkları ise 0 ile artı 5 derece arasında olacak.

Uzmanlar karlı yollarda ilerleyen araçlar ve yayalar için uyarıda bulunuyor. Özellikle yaya geçitlerinde araçların konumlarını ve duramayabileceklerini de hesap ederek geçiş yapılmasını öneren uzmanlar, özel araçla trafiğe çıkılmamasını tavsiye ediyor.

Tekerleklerin kış şartlarına uygun hale getirilmesi, cam suyunun kontrol edilerek binilmesi, fren mesafesinde hareket özel araçlarını kullanmak zorunda kalanlara önerilerden bir kaçı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.