Moda, kaybedilen centilmenliğin peşinde

Moda, kaybedilen centilmenliğin peşinde

Erkek giyimde oldukça dar bir alanda tasarımlar yapılıyor. Ancak son zamanlardaki hareketlilik, değişikliğin sinyallerini veriyor. Duruş sahibi tasarımlar gündeme gelirken, aksesuarlar hiç olmadığı kadar öne çıkıyor.

Son birkaç yıldır klasik erkek formu geri döndü ve centilmenlik moda oldu. Tasarımcılar aslında bu yeni siluetleri erkeklerden çok hanımlara tasarlamış gibi. Eski beyefendi tarzlar davranış olarak giderek uzaklaşsa da en azından kıyafetlerle o günlerin naif dünyasına nostaljik bir gönderme yapıyor birçok moda evi. Genellikle güçlü, hatta sert ve ciddi bir erkek mizacı yansıyor podyumlara. Birer heykel gibi görünen duruşlar sunuluyor. Peki, bu duruşları sağlayan öğeler ne?

Örneğin militer çizgiler bu sezon erkek giyimine hâkim. Özellikle çift düğmeli mantolar, trençkotlar oldukça yoğun kullanılıyor. Rus oligarkların gönlünü çelmeye çalışan Gucci koleksiyonu, kürk yaka mantolarıyla lüks militer bir çizgi sergiliyor. Geçtiğimiz sezonlarda parkalarla elde edilen görünüm, bu kış daha klasik parçalarla sağlanmaya çalışılıyor. Bunu yaparken de lüks vurguların altı çiziliyor. Deri detaylar, kürk yaka veya astarlar, kadife kumaşlara yer veriliyor. Erkeklere güç aşılayan moda, kadın giyimde de boş durmuyor. Kadın-erkek rollerinin yaşandığı 50 ve 60’ların silüetlerini yeniden çiziyor.

Aksesuarların yıldızı parlıyor

Bu süreçte en belirgin olansa, yıldızlaşan aksesuarlar. Erkek defilelerinde aksesuarlar, neredeyse bütünün kendisinden daha çok dikkat çeker oldu. Peki, neler öne çıkıyor? Öncelikle kravat ve cep mendilleri. Erkek blogları, cep mendili bağlama konusunda verilen tavsiyelerle dolu. Dahası sokak modasının başarılı örneklerinde de renkli cep mendilleri dikkat çekiyor. Ancak kravat ve mendilin aynı desenden olduğu klişe örnekleri unutun. Tabii ki gömlek, kravat ve mendil uyumlu olmalı ama aynı desen değil. Çantalar ise uzun ve yorucu şehir hayatının can dostu, erkekler için. Bu kullanışlı çantalar kemerle uyumlu kullanılıyor. Ayakkabılar ise adeta sürüden ayrılmanın kısa yolu. Özel tasarım ayakkabılar erkek giyimin  havasını değiştirdi. En standart silüetin altına bile bu ayakkabılar giyildiğinde farklı bir duruş çıkıyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.