MIT’den bir ilk: Venezuella’lı Rafael Reif başkan oldu

MIT’den bir ilk: Venezuella’lı Rafael Reif başkan oldu

Amerika’nın en prestijli okullarından bir tanesi olan MIT tarihinde bir ilke imza atarak ana dili İngilizce olmayan bir profesörü okulun idaresine getirdi. Rafael görevi 2 haziran günü MIT’nin ilk kadın başkanından devralacak.

The Massachusetts Institute of Technology (MIT) çarşamba günü yeni başkanını açıkladı. Amerika’nın en prestijli eğitim kurumlarından bir tanesi olan MIT’nin açıklamasında okulun yeni başkanının Venezuella’da doğan elektrik mühendisi Rafael Reif olduğu duyuruldu. 2005 yılından bu yana okul müdürü olan Reif 17. başkan olarak üniversite tarihindeki yerini aldı.
MIT’nin ilk kadın başkanı olan ve yaklaşık 8 yıldır Amerika’nın en prestijli okullarından bir tanesinin yönetimini üstlenen Susan Hockfield’den bayrağı devralan Reif, okulun aynı zamanda ilk ana dili İngilizce olmayan başkanı.
Yaşanan ekonomik krize rağmen üniversitenin Abu Dhabi ve Rusya gibi deniz aşırı ülkelerde büyümesini sağlayan Reif 2 haziranda devir teslimle yeni görevine başlayacak.
MITx olarak adlandırılan internet üzerinden eğitim konusunda da okula mesafe katettiren Reif, okulun çok kültürlü, milletli yapısını da güçlendirmeyi hedefliyor.
61 yaşındaki Reif 1930’larda Doğu Avrupa’dan Latin Amerika’ya göç eden bir ailenin en küçük oğlan çocuğu. Reif kendi ailesini “dürüstlük ve prensip sahibi olmak konusunda çok zengin ancak materyalist açıdan fakir bir ailede büyüdüm.” şeklinde tanımlıyor.
Venezuella’da bulunan Universidad de Carabobo’da mühendislik alanında lisans diplomasını alan Reif Stanford Üniversitesi’nden doktorasını tamamladıktan sonra 1980 yılında MIT’ye katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.