Kuru baklagiller kilo korumak için de ideal

Kuru baklagiller kilo korumak için de ideal

Uzman Diyetisyen Pınar Kurl Enç, kuru baklagillerin kilo koruma için sağlıklı bir besin grubu olduğunu söyledi. Enç, “Tokluk duygusu vermeleri ve acıkmayı engellemeleri sonucu fazla kalori de içermedikleri için kilo koruma ve zayıflama programları için ideal bir besin grubudur.” dedi.

 

Diyetisyen Pınar Kurl Enç, kuru baklagillerinin öneminin saymakla bitmediğini söyledi. Enç, “Kalp hastalıkları, obezite, diyabet ve kanser gibi dört ölümcül sorunla mücadelede kuru baklagillerin rolünün çok önemlidir. İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen kuru baklagillerin bileşimlerinde karbonhidrat, protein ve az miktarda vücuda yararları olan doymamış yağ asitleri bulunur. En sağlıklı ve ekonomik protein kaynaklarındandır. Bu yönüyle vejetaryen beslemesinde önemli bir yeri vardır. Özellikle et, yumurta bulunmadığı ya da yağ ve kolesterolden kısıtlı diyet önerildiği durumlarda, diyetteki kuru baklagiller artırılarak protein gereksinimi karşılanabilir. Baklagillerin bir diğer faydası ise kilo kontrolüne yöneliktir. Tokluk duygusu yaratmaları ve acıkmayı engellemeleri sonucu fazla kalori de içermedikleri için kilo koruma ve zayıflama programları için ideal bir besin grubudur. Bu faydaları göz önüne alındığında kuru baklagiller haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir.” ifadelerini kullandı.

 

Kuru baklagillerin kolesterol içermediğini belirten Enç, “Yapılarında bulundurdukları posa ile kalp hastalıklarının en önemli risk faktörlerinden olan kolesterolün düşürülmesine ve kan şekerinin dengelenmesine yardım ederler. Ayrıca posadan zengin olan kuru baklagillerin tüketilmesi kalın bağırsak florasını olumlu yönde değiştirerek zararlı bakterilerin çoğalmasını ve rektum kanserinden korunmaya yardımcı olur.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.