Küçük bir pikapa istif edilen kaçak göçmenden 14’ü kazada can verdi

Küçük bir pikapa istif edilen kaçak göçmenden 14’ü kazada can verdi

Amerika’ya kaçak yollarla giren 14 kaçak göçmen geçirdikleri feci trafik kazası ile yaşamlarını yitirdi.

Küçük bir pikapa sıkıştırılan 23 kaçak göçmenden 14 öldüğü kazaya İç Güvenlik Bakanlığı el attı. Bakanlık yetkilileri kazada ölenlerin teşhis edilmesinde zorluk yaşandığını zira bu kişilerin Amerika’ya kaçak girmeleri nedeniyle ellerinde kimlik bilgilerinin olmadığını söyledi.

Texas eyaletinin güneyide meydana gelen trafik kazasında Amerikan tarihinin ikinci en büyük ölümcül kaçak göçmen tafik kazası yaşandı. Daha önce 2003 yılında yaşanılan trafik kazasında 19 kaçak göçmen hayatını kaybetmişti.

Kazada ölenler arasında kadın ve çocuklarında olduğunu belirten polis, kaza esnasında pikapta 23 kişinin olduğunu dile getirdi. Kaçak göçmenlerin Meksika, Guantanamo ile Honduras’dan geldiğini belirten polis, kazanın pazar gecesi otobanda seyir halinde iken yoldan çıkıp ağaça çarpması ile meydana geldiğini vurguladı. Ölenlerin 8 ila 30 yaş arasında olduğunu belirten yetkililer, olaya İç Güvenlik Bakanlığı’nın el koyduğunu da açıkladı.

Meksika sınırına 150 mil uzaklıkta 59 numaralı otobanda akşam yerel saat ile 6:30 da meydana gelen trafik kazasının neden kaynaklandığı araştırılıyor. Kazada ölenlerin 11 erkek 3 ise kadın olduğu öğrenildi.

AMERİKA-MEKSİKA SINIR ÖLÜM GEÇİDİ GİBİ

Meksika ile Amerika sınırında insanların küçük araçlara veya bir tırın konteynırına istif edilmeleri ilk değil. Sınırda çalışan ABD’li güvenlik görevlileri bu manzara ile sık sık karşılaştıklarını belirtirken son olarak geçtiğimiz nisan ayında insanların istif edildiği aracın karıştığı trafik kazasında 9 kaçak göçmen yaşamını yitirmişti. Kazaya karışan küçük minübüste olay sırasında 18 kişi bulunuyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.