Kişinin kendini tanıması meslek seçiminde rol oynuyor

Kişinin kendini tanıması meslek seçiminde rol oynuyor

Organizasyonel Girişim Uzmanı Aykut Şen, doğru meslek seçiminin önemine vurgu yaptı. Şen, meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sıralarken ilk sıraya kişinin kendini tanımasını koydu. Şen, kendini tanıyan kişilerin meslek seçerken daha doğru adımlar atabileceğini söyledi.

 

Özellikle gençlere okul yaşlarında kendilerini, yetenek ve ilgilerini belirlemek, anlamak ve tanımak için fırsatlar tanınmasını kaydeden Şen, “Toplumun böyle bir rolü var. Kişisel gelişimi doğru değerlendirmeye alan tanınmalı.” dedi. Kişisel gelişim adı altında yapılan çalışmaların doğru olduğunu ancak eksik kaldığını savunan Şen, “Kişisel gelişim ile ilgili genellikle görünen yönlere ağırlık veriliyor. Nasıl oturmalı, nasıl konuşmalı, karşımızdaki nasıl etkilemeli gibi başlıklarla dış görünüşe yönelik yapılan çalışmalar eksik kalıyor. Özen gösterilerek çalışmalar yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

 

Çalışma hayatındaki ruh halinin önemli olduğunu da ifade eden Şen, kişinin yaptığı işi sevip sevmediğini anlamanın yolu olduğunu söyledi. Şen, “Çalışan kişinin yaptığı iş esnasında zaman kavramını unutuyorsa, enerjisi yüksek, dinamik bir şekilde işine devam ediyorsa olmak istediği yerde anlamına gelir. ‘Tekrar dünyaya gelsem yine bu işi yaparım’ cümlesini kurabilecek düzeyde gönülden bunu hissediyorsa yapmış olduğu iş için doğru bir tercih yapmış anlamına gelir.” diye yorumladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.