Kendini savunduğunu iddia eden Zimmerman’ı görüntüleri yalanlıyor

Kendini savunduğunu iddia eden Zimmerman’ı görüntüleri yalanlıyor

Yeni yayınlanan bir video 17 yaşındaki silahsız olan Trayvon Martin’i ‘‘kendini savunma amacıyla’’ tabancası ile öldürmek zorunda kaldığını ileri süren George Zimmerman’ı yalanlıyor.

Olayın olduğu gece Florida’daki Sanford polis karakoluna getirilen Zimmerman’ın üzerinde ne darp ne de herhangi bir kan izi olduğu görülüyor. Zimmerman polise verdiği ifadede Trayvon’un kendisine saldırıp yumrukladığı, tekme attığı ve üzerinde olduğu sırada silahını almak üzere iken Trayvon’u vurarak öldürmek zorunda kaldığını ileri sürmüştü.

Yayınlanan videoda Zimmerman’ın birisi ile kavga ettiğine dair bir iz yok. Aksine video görüntülerinde Zimmerman oldukça temiz ve giyimi-kuşamı yerinde görünüyor. Zimmerman, polise verdiği savunmada Trayvon’un arkadan saldırdığını ve kendisini bir hayli hırpaladığını söylemişti. Trayvon’u göğsünden vurarak öldüren Zimmerman’ın olaydan sonra polis karakoluna getirildiği video görüntüleri dün gece ABC News haber programında gösterildi. Zimmerman’ın polise verdiği savunma da 3 gün önce Orlando Sentinal adlı web sitesinde yayınlanırken haberin doğrulunun Florida eyalet savcılığı tarafından da onaylandığı beyan edilmişti.

Zimmerman, video görüntülerinde olaydan sonra basında yer alan fotoğrafındaki kilolu halinden daha zayıf görünüyor. 28 yaşındaki Zimmerman’ın basında sık sık yer alan mahkum kıyafetleri ile çekilmiş fotoğrafı 2005’de bir polise fiziki saldırı sonrası tutuklamanın ardından çekilmiş.  

Buarada Trayvon’un okulunda da bir açıklama geldi. Okul yetkilileri Trayvon’un 10 gün uzaklaştırma cezası aldığını doğrular iken üzerinde boş paket içinde biraz esrar kalıntısı bulunması nedeniyle böyle bir ceza verildiğini açıkladı.

Zimmerman 26 Şubat’ta güvenlik görevlisi olarak görev yaptığı site içinden markete gidebilmek için geçen Trayvon’u göğsünden vurarak öldürmüştü. Polis kayıtlarında,  Zimmerman, Trayvon’u öldürmeden önce 911’i arayarak kapşonlu, ‘tam şüpheli’ birini takip ettiğini belirtmişti. Polisin hiçbir eylemde bulunmaması yönündeki uyarısını ise Zimmerman dinlemememişti.

Polise Trayvon’u kendini savunmak için vurduğunu belirten Zimmerman, Florida’da 2005 yılında çıkarılan ‘Yerinde dur’ kanunu esasınca tutuklanmamıştı. Bu kanuna göre kendini savunmak amacıyla birisini öldüren kişiye karşı herhangi bir cezai işlem öngürmüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.