Kasırga’dan sağ kurutulan kedi sahibini 6 ay sonra buldu

Kasırga’dan sağ kurutulan kedi sahibini 6 ay sonra buldu

Amerika’nın doğu kıyılarını yaklaşık 6 ay önce vuran süper kasırga Sandy’in yaralarını Amerikalılar sarmaya devam ederken, olayın en şiddetli yaşandığı New Jersey’ın Tom River ilçesinde mucize bir olay yaşandı. Sandy kasırgasından sağ kurtulmayı başaran kedi olaydan yaklaşık 6 ay sonra sahibini buldu.

 

Porsche adlı kedi, kasırga nedeniyle sahibi ile birlikte boşalttıkları eve geri döndü. Porsche’nin sahibi Uranie Roberts, kedisini karşısında görünce şaşırıp kaldığını söyledi. Philadelphia NBC televizyon kanalına konuşan Roberts yaşadığı olayı şöyle özetledi; ‘‘Yeşil gözlerini karşımda görünce, ‘Cennetin sahibi Allahım, bu Porsche!’ diye bağırdım. Bu bir mucize.’’


Kedisinin evinin arka çardağında bulduğunu aktaran Roberts, ‘‘Kızım ile birlikte Sandy kasırgası gelmeden uyarıları dikkate alarak evimizi boşalttık. Kendimde bizimleydi. Ancak geçici olarak taşındığımızın ilk günü kedim evden çıkıp gitti ve bir daha da dönmedi geriye’’ dedi.  


Evlerinden 8 mil uzakta bir yere geçici olarak taşındıklarını kasırgadan sonra tekrar döndüklerini aktaran Roberts, ‘‘Onca zaman sonra Porsche’nin yolunu nasıl bularak gelebildiğini anlatmasını isterdim. Bu tam bir mucize!’’ dedi.


29 Ekim 2012 tarihinde New Jersey sahillerini tarihinde olmadığı şiddette vuran süper kasırga Sandy, yalnızca New York ile New Jersey eyaletinde 60 milyar dolar maddi hasara ve toplamda 200 yakın insanın da ölümüne yol açmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.