Kanada’dan Amerika’ya ‘Kara Cuma’ seferleri başladı

Kanada’dan Amerika’ya ‘Kara Cuma’ seferleri başladı

Her yıl Şükran Günü’nden sonra yaşanan Kara Cuma’ya (Black Friday)  saatler kala, Kanada’nın farklı bölgelerinden ABD’ye otobüs seferleri düzenleniyor.
    
Her yıl kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü’nün ardından yaşanan Kara Cuma, her çeşitten malın çok ucuza satılması yüzünden adeta çılgınca alışverişe sahne oluyor.
    
Amerikan halkının yanı sıra sınır komşusu Kanada’dan da binlerce kişinin kampanyaya katılması, ABD’ye giden otoyolların saatlerce tıkanmasına neden oluyor. Yıl boyunca bu günü bekleyen birçok Kanadalının, günler öncesinden ABD’ye geçerek, alışveriş merkezlerinin yakınlarında depo kiraladıkları ve gün boyu satın aldıkları eşyaları buraya koyarak yıl içinde Kanada’ya getirdikleri biliniyor.
    
Kanada’nın Vancouver kentinden ABD sınırı ötesindeki AVM’lere, birkaç gündür kişi başı 29 dolardan otobüs seferleri yapılıyor. Birçok firma, 08.00’de kepenklerini açacağını duyurmasına karşın, Walmart, Toys-R-Us ve Target gibi büyük şirketlerin perşembe gece yarısı kapılarını açacağını ilan etmesi, Kanadalıların ABD’ye geçişlerini hızlandırdı. Kampanyanın merkez üssü haline gelen elektronik devleri Future Shop ve Best Buy ise fiyatlarını çarşamba günü belirleyeceğini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.