Kalça ağrısı, kendini diz ve bel ağrısı gibi gösteriyor

Kalça ağrısı, kendini diz ve bel ağrısı gibi gösteriyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Altuner, “Kalça ağrısı, kendini diz ve bel ağrısı gibi gösteriyor. Bu da yanlış teşhis konulmasına sebep oluyor” dedi.

 

Yanlış teşhis sonucu yanlış tedavi uygulanan hastaların şikayetlerinde artış görüldüğünü belirten Op. Dr. Mustafa Altuner, “Diz ve bel ağrısı şikayetiyle gelen hastalarımıza birçok hekim arkadaşımız ‘Dizlerinizde kireçleme var, menisküs yırtığı var’ gibi tanılar koyuyor ve hastalara bunun doğrultusunda ameliyatlar yapılıyor. Oysa hastayı muayene ettiğimizde asıl problemin kalçadan kaynaklandığını görüyor ve ağrı kaynağının kalça olduğunu anlıyoruz. Hastalar diğer bölgelerinden ameliyat olsa da şikayetlerin devam ettiğini söylüyorlar. Hastaya asıl ağrı sebebinin kalçadan kaynaklandığını söyledikten sonra ve tedavisini doğru yaptıktan sonra hastaların şikayetlerinin son bulduğunu görüyoruz. Bu yüzden hastayı bir bütün olarak görüp muayene ettiğimizde tanıdaki doğruluk payı artıyor. Burada hekime de hastaya da büyük iş düşüyor. Hekim tanısını doğru koyacak, hasta da sıkıntısını doğru anlatacak. Doğru muayene yapıldıktan sonra kurtulamayacak hiçbir hastalık yoktur. Yeter ki doğru tanı ve doğru tedavi olsun” ifadelerini kullandı.

 

Altuner, hastalığın teşhisinde kullandıkları yöntemleri ise şöyle sıraladı:

 

“İlk olarak muayene yapılıp gerekli tanıyı koyduktan sonra laboratuvar ve radyolojik görüntülerle hastalığın tedavisini kolaylaştırıyoruz. Ortopedide tanı koymak çok zor değil, MR çektirdikten sonra bütün hastalıkların teşhisi konuluyor. MR sonucu hastalığın kemikten mi yoksa kıkırdaktan mı veya daha başka sebeplerden mi olduğunu rahatça anlayabiliyoruz.”

 

Her yaştan hastaya tedavi şeklini rahatlıkla uygulayabildiklerini söyleyen Altuner, “İlaçla tedavi, fizik tedavi ve cerrahi tedavi, uyguladığımız tedavi şekillerinden. Küçükten büyüğe her yaştan hastamıza cerrahi tedavi uygulayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.