Kahvaltının bilmediğiniz yararları

Kahvaltının bilmediğiniz yararları

Amerikan Kalp Derneği’nin yıllık konferansında sunulan araştırmaya göre, sabahları kahvaltı yapanların obezite riski daha düşük oluyor.


Kahvaltının faydalarından birisi de yine araştırmaya göre kan şekeri seviyesini normal seviyede tutarak açıkmalarını geçiktirdiği. Bu nedenle tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmada kahvaltı önemli rol oynar.


Kahvaltı yapanlar gün içinde kendilerini daha enerjik hissediyor. Lifli, az karbonhidratlı kahvaltı yapanların enerji seviyesi daha yüksek olduğu yine araştırmanın verilerinden.


Kahvaltı, kolesterol seviyenizin düzenli olmasına da yardım ediyor. American Journal of Clinical Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırma, kahvaltı yapmayanların kahvaltı yapanlara oranla daha kötü kolesterol seviyesine ve insülin direncine sahip olduğunu yazdı.


Kahvaltı, daha iyi hafızaya sahip olmanızı sağlar. “Journal of Adolescent Health” isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, kahvaltıda bol enerjili yiyecekler yemek kısa süreli hafızanızı geliştirmeye yardım eder. Ayrıca araştırmacılar kalorili bir kahvaltının konsantrasyonu engellediğini belirlediler.


Nutrition Research and Practice isimli dergide yayınlanan bir başka araştırmaya göre, çok nadir kahvaltı yapan insanlar ise düzenli kahvaltı yapanlardan daha fazla yağ ile daha az kalsiyum, potasyum ve lif gibi besin maddesi tüketiyor.


Kahvaltıda yumurta yemek sizi tok tutar ve gün içinde geç saatlerde acıkırsınız. Ayrıca kahvaltıda içeceğiniz kahve depresyon riskini, bazı kanser ile tip 2 diyabet riskini düşürür. Kahvaltıda yumurta, üzüm ve kahve gibi sağlıklı gıdalar tüketmek önemli.


Çalışmalara göre, yulaf kolesterol seviyesi için iyi oldukça yararlı bir gıda. Ayrıca çocukların hafızasını ve dikkat yeteneğini geliştirir. C ve A vitamini açısından zengin olan üzüm kanser ilaçlarının faydalı etkisini desteklediği araştırmalarla ortaya çıkan bir başka ilginç veri.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.