Kaçak göçmenler için yeni bir şans doğdu

Kaçak göçmenler için yeni bir şans doğdu

Amerika’da  kaçak olarak bulunan genç göçmenlerin çalışma izni alabilmelerini sağlayan Dream Act için başvurular başladı.
Amerika’da yaşayan yaklaşık 1 milyon kişinin faydalanabileceği tasarı ile ilgili uzun süredir mücadele eden Başkan Barack Obama, Kongre’den geçiremediği Dream Act yasa tasarısını kendi yetkileri çerçevesinde kararname şeklinde yürürlüğe soktu. Başvuru için “Amerika’ya 16 yaşından önce gelmiş olmak, 31 yaşından gün almamış olmak, en az 5 yıl boyunca sürekli Amerika’da yaşıyor olmak ve 15 haziran 2012 tarihinde ABD’de bulunmak” gibi şartlar yer alıyor.

Avukat Remzi Güvenç Kulen, şartlar arasında öğrenci olmak, lise mezunu olmak,
Genel Öğretim Geliştirme sertifikasına sahip olmak ya da Amerikan ordusunda görev almış olmak ön şartlarından birini taşımaları gerektiğini belirtti. Kulen, “Başvuru sahiplerinin herhangi ağır bir suç işlememiş olmaları, ülke- toplum güvenliğine tehdit oluşturmamaları gerekmektir. Bu şartlara haiz kişiler haklarında sınırdışı işlemleri başlamış olsa da bu karardan yararlanabilecekler ve başlatılan sınır dışı işlemleri 2 yıllığına ertelenip çalışma izni alabilme hakkına sahip olabilecekler.” şekline bilgi verdi.

Tasarının içeriğini iyi anlamak gerektiği uyarsında bulunan Avukat Kulen “Çoğu kimse bu tasarıyla insanlara Yeşil Kart verileceğini düşünüyor. Öyle bir durum yok. Sadece insanlara 2 yıllık çalışma izni verilecek. Bu çalışma izninin her 2 yılda bir yenilenmesi lazım. Ama bu şartlara sahip insanlar Amerika’da legal olarak çalışmaya başlayabilecekler. Bunun yanında Sosyla Güvenlik Numarası (SSN) da alabilecekler.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.