İtalya’daki otobüs kazasında ölü sayısı 39’a yükseldi

İtalya’daki otobüs kazasında ölü sayısı 39’a yükseldi

İtalya’nın güneyinde bir tur otobüsünün viyadükten uçuruma yuvarlandığı kazada ölü sayısı 39’a yükseldi.

Kaza, Napoli kentinin Avellino kasabası yakınlarında, A116 otobanı üzerinde meydana geldi. Otobüsün dini bir geziden döndüğü, yoğun trafikle karşılaşmasının ardından sürücünün henüz bilinmeyen bir sebeple direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve çok sayıda araca çarptıktan sonra 30 metre yükseklikten ağaçlık alana yuvarlandığı bildirildi.

Kurtarma ekipleri, saatler süren çalışmalarının ardından sürücünün de aralarında bulunduğu 37 cesede ulaştı. 11 yaralının 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Görgü tanıkları, otobüsün normal bir süratle ilerlerken aniden yön değiştirerek araçlara çarpmaya başladığını, kazadan önce patlayan bir lastiğe ait olabilecek bir ses duyduklarını ifade etti.

Bölge savcılığı 9 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Otobüs şoförünün de ölenler arasında olduğu açıklandı. Şoförün cesedinden alınacak numunelerde alkol ve uyuşturucu testi yapılacağı belirtildi.

Kaza haberini Atina ziyaret sırasında alan Başbakan Enrico Letta, burada yaptığı konuşma öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İspanya’da yine dini bir festivale katılacak yolcuları taşıyan trenin geçtiğimiz hafta yaptığı kazada 79 insan hayatını kaybetmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.