İşte enerji deposu gıdalar

İşte enerji deposu gıdalar

Gün boyunca yoğun iş temposu nedeniyle kendinizi yorgun hissediyorsanız, özellikle öğleden sonra enerjinizin tükendiğini farkediyorsanız enerjinizi artırmak için bir şeyler yapmanız gerekiyor.

 

Sağlıklı ve doğal bir enerji desteği için kahve yerine bu yiyecekler alternatifiniz olabilir.

Kuruyemiş: Badem, fındık ve kaju fıstığı gibi kuruyemişlerde magnezyum bulunuyor. Bu mineral de şekerin enerjiye dönüştürülmesinde kilit rol oynuyor. Ayrıca lifle dolu olan kuruyemişler kan şekeri seviyesini ve açlık hissini kontrol altında tutuyor. Gün boyunca enerjik kalmak için karışık kuruyemiş alıp bir avuç yiyin.


Bitter çikolata: Bir parça bitter çikolata öğle yemeği sonrası iyi bir tatlı olabilir. Kafeine benzeyen teobromin isimli madde içeren bitter çikolata doğal bir uyarıcıdır. Enerjinizi ve ruhsal durumunuzu destekler.


Tam tahıllı ekmek: Vücudunuzun iyi bir şekilde işlemesi için gereken enerjinin yüzde 60’ını karbonhidratlar sağlar. Tam tahıllar vitamin ve mineral içeren karmaşık karbonhidratlarla doludur. Tam tahıllı gıdalar yemek, kan şekerinizdeki artışı önlemeye yardım eder. Güne tam tahıllı bir kahvaltıyla başlarsanız öğleye kadar kendinizi tok hissedersiniz, öğleden sonra da tam tahıllı krakerler atıştırabilirsiniz.


Kakule: Asya’da enerji artırma yeteneğiyle değer kazanan kakule enerjinizi artırmanın yanında küçük kan damarlarınızı genişleterek kan akışını artırıyor.


Kuşkonmaz: B vitamini açısından zengin olan bu yeşil sebze karbonhidratı glikoza dönüştürerek enerji seviyenizi destekler. Ayrıca kuşkonmazın içinde kan şekerini düzenleyen liflerden bol miktarda bulunur. Mevsimindeyse öğle yemeğinde salatanın içine ekleyebilirsiniz.


Lahana turşusu: Enerjinizi sürdürmenize yardım eden lahana turşusunda probiyotikler yoğundur. Probiyotikler yiyeceklerin daha etkili şekilde sindirilmesine yardım eder. Böylece vücudunuz sindirim için daha az çalışacak ve enerjiniz size kalacak.

Limonlu su: Enerjinizi artırmanın en kolay yollarından biri içtiğiniz suya biraz limon eklemektir. Böyle yaparsanız bildiğiniz suyu elektrolitlerle dolu olan doğal enerji içeceğine dönüştürürsünüz. Vücudunuzun susuz kalması ruhsal durumunuzu da etkiliyor. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, orta derecede susuz kalan kadınların kendilerini bitkin hissettikleri belirlendi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.