Hükümet kepenk kapayınca milli parklar ile müzeler kapandı

Hükümet kepenk kapayınca milli parklar ile müzeler kapandı

Dünyanın en büyük ve ilk ulusal milli parkı olan Yellowstone dahil ABD’de 401 ulusal park hükümetin kepenk indirmesi nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapadı.

ABD’de ziyaretçilere kapılarını kapayan milli parklar arasında, New York’ta bulunan Özgürlük Heykeli, Washington D.C.’deki anıt, Philadelphia şehrindeki tarihi Özgürlük Binası, Yellowstone, Grand Canyon gibi dünya çapından turistlerin ziyaret ettiği mekanlarda bulunuyor.

Başkan Barack Obama’nın göreve geldiğinden bu zaman ‘imza projesi’ olarak görülen ‘Obamacare’ diğer adıyla sağlık reformuna yönelik Cumhuriyetçilerin muhalif tavrı nihayetinde federal hükümete kepenk kapattırdı. ABD’de milli parklar ile birlikte ülke genelindeki müzeler de 1 Ekim tarihi itibariyle ziyaretçilere kapatıldı.

Müze ve milli parklarda çalışanlar ücretsiz izine gönderilirken, ülke genelindeki ulusal parkları günlük 715 bin insan ziyaret ediyordu. Müzelerin yılda ortalama ziyaretçi sayısı ise 20 milyona yakın. ABD genelinde milli parklarda yaklaşık 329 bin kişi çalışıyordu.

ABD genelinde 17 bin 500 müze olduğu resmi rakamlarda ifade edilirken bunların bir kısmı özel veya vakıf, şirket gibi tüzel kişilere ait. Ancak müzelerin bir kısmı federal ya da eyalet yönetimine bağlı.

Ulusal parklar ile müzeler gibi bazı hayvant bahçeleri de kapandı. Ülke genelinde bugün itibariyle 19 hayvanat bahçesi kapanırken New York’ta bulunan ünlü Bronx Hayvanat (Zoo) bahçesi ise sabah 10:00’dan akşam 17:00 kadar açık.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.