Hizmet Relief yardım elini tüm dünyaya uzatıyor

Hizmet Relief yardım elini tüm dünyaya uzatıyor

Amerikalı Türklerin kurmuş olduğu yardım vakfı ‘Helping Hands Relief Foundation’ ismini ‘Hizmet Relief’ (Hizmet Yardım Vakfı) olarak değiştirdi.

2008 yılında Türk gönüllüler tarafından kurulan vakıf, önümüzdeki günlerde 5 farklı eyalette ofis açarak yardım yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Son yıllarda dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen doğal afetlere yaptığı yardımlarla adını duyuran Hizmet Relief, Afrika’da 2 binden fazla insana 36.2 ton civarında yiyecek yardımı yaptı. Yardımlarında din, dil ve ırk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir tarafından faaliyet göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Hizmet Relief CEO’su Osman Dülgeroğlu “ Japonya’daki tsunami, Haiti depremi, Van depremi, ABD’de yaşanan Sandy kasırgası, Oklahoma, Alabama hortumu ve Mississipi seli gibi afetlere anında yardım ulaştırmaya çalıştık.”dedi. HIZMET-RELIEF-Final logo-3

 

Van depreminde 200 yataklı yurt, Haiti’de bir hastane inşa ettiklerini belirten Dülgeroğlu Kenya’da inşa ettikleri aş evinde günde bin kişiye sıcak yemek imkanı sundularını ifade etti. Kenya’daki yardım çalışmalarına katarak ameliyatı projesi ile devam ettiklerini kaydeden Dülgeroğlu “ Bir yandan katarakt ameliyatı ihtiyacı olanlara yardımcı oluyoruz, bir yandan su kuyu projesine devam ediyoruz. Herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışayoruz. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen gönüllü çalışanlarına teşekkür ederim.”şeklinde çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vakıf her yıl muhtaç ailelere 50 ton civarında yiyecek yardımı yapıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.