Grip salgını çocukları vurdu: 37 ölü

Grip salgını çocukları vurdu: 37 ölü

ABD’de devam eden grip salgını 37 çocuğun ölümüne sebep oldu. 49 eyalette etkili olan grip son yılların en şiddetli salgını olarak kabul ediliyor.

New York eyaletinde ve Boston şehrinde acil durum ilan edilirken, yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Hastalık Kontrolü ve Önmele Merkezi (CDC) tarafından yayınlanan rapora göre bu yıl grip sezonu erken başladı ve hızlı bir bir şekilde yayılmaya devam ediyor. CDC, yıl boyunca Ekim ve Mayıs ayları arasında haftalık grip raporu yayınlıyor. Yayınlanan son rapora göre, salgın hızlı bir şekilde diğer eyaletlerede yayılıyor. CDC Directörü Thomas Frieden bu yılki grip sezonunun önceki yıllara göre bir ay erken başladığını söyledi. Geçtiğimiz yıl sezon boyunca 34 çocuk gripten hayatını kaybetmişti.

Gribe karşı etkili olan aşının ise bazı eczanelerde kalmadığı, yetkililerin yeni tedbirler alması gerektiği ifade edildi. Bu yılki grip sezonunda şuana kadar 133.5 milyon aşının eczanelere dağıtıldığı açıklandı.

CDC kayıtlarında 1976 ile 2007 tarihleri arasındaki 31 grip sezonu boyunca tahmini olarak en az 3 bin en fazla da 49 bin ölüm gribe bağlı olarak gerçekleşti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.