‘Gangnam Style’dan sonra ‘Harlem Shake’ akımı da ilgi odağı oldu

‘Gangnam Style’dan sonra ‘Harlem Shake’ akımı da ilgi odağı oldu

New York’lu DJ Baauer’in ‘Harlem Shake’ adlı şarkısını kullanarak çekilen ve çok kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenen videolar, Gangnam Style’ı tahtından indireceğe benziyor.

Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang’in (PSY) ‘Gangnam Style’ şarkısından sonra video paylaşım sitelerinin son günlerdeki gözde videoları, bir süre önce ABD’de ortaya çıkan Harlem Shake klipleri oldu.

Yayınlandıktan kısa süre sonra birçoğu 10 milyondan fazla hit alan 23 yaşındaki Brooklyn DJ Baauer’in Harlem Shake şarkısının ondan fazla versiyonu bulunuyor. Belli bir figüre sahip olmayan Harlem Shake için çeşitli yaş, cinsiyet ve mesleklerden kimseler kamera karşısına geçerek hünerlerini sergiliyor. Yaklaşık 30’ar saniye olan klipler genellikle maskeli veya özel kostümlü birinin, bir topluluk içinde dans etmesiyle başlıyor. Gelişi güzel ve uyumsuz şekilde figürlerle dans eden bu kişiye, 15. saniyeden sonra diğerleri de katılıyor. Bir anda kasklı, kostümlü, maske veya iç çamaşırlı çok sayıda kişinin adeta ‘istem dışı’ figürleriyle renklenen kliplere her geçen gün yenileri ekleniyor. Paylaşım sitelerinde ‘Harlem Shake’ dersleri veren çok sayıda video da yer alıyor.

Öte yandan, yaklaşık 7 ay önce benzer bir çıkışla doğan Gangnam Style’ın orijinal klibi, şu ana kadar 1.3 milyarın üzerinde izlenme sayısını yakalamış durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.