Fox News Bağdat’ı İran’ın başkenti ilan etti

Fox News Bağdat’ı İran’ın başkenti ilan etti

Haberin başlığını yanlış okumadınız. Fox News haber kanalı Bağdat’ın İran’ın başkenti olduğunu söyledi.

Londra’da devam eden 2012 Yaz Olimpiyatları Oyunları’nda İranlı güreşci Hamid Soryan’ın altın madalya almasının ardından Fox News’in spor programı sunucusu, ‘‘Bağdat’ın oldu! (altın madalyayı kast ediyor)’’ diye bağırdı.

Pazartesi akşam üstü verilen spor haberlerinde yapılan gaf Fox News için diğer medyanın alay konusu oldu. Huffington Post haber portalı, ‘‘Belki bu sözler Soyran Iraklı olsa güzel olabilirdi ama O İranlı ve Bağdat’ta Irak’ın başkenti’’ diye yazdı.

Grekoromen de Soyran’ın aldığı altın madalya ‘Bağdat’ın oldu’’ ifadeleri Fox News haber kanalının internet sitesinde bir saat kadar durduktan sonra hata düzelttildi.

Fox News’in kırdığı potlar yalnızca Soynar’ın altın madalyasının nereye gittiği ile sınırlı değil. Fox News bugüne kadar birçok pot kırdı ancak en akılda kalanlardan birisi de coğrafya bilgisinin sıfır olduğunu gösteren olaydı. Çizilen Ortadoğu grafiğinde Fox News Mısır’ın yerine Irak’ı göstermişti.

Yine Fox News, geçtiğimiz haziran ayında ABD Yüksek Mahkemesi tarafından kabul edilen Sağlık Reformu Paketi içinde izleyenlere yanlış haber geçmiş daha sonra bu hatasını, ‘‘Bize bu bilgi böyle geldi, ne yapabiliriz?’’ şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Cumhuriyetçi Partiler’in yayın organı olarak isim yapan, pro-İsrail yayınlarının yanında Başkan Barack Obama’ya ve Müslümanlara karşı muhalif tutumu ile öne çıkan Fox News’e, dünya da basın imparatoru olarak tanınan Rupert Murdoch sahip.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.