Eğlence parklarındaki son yenilikler

Eğlence parklarındaki son yenilikler

Times dergisinin seyahat konulu internet sayfasında eğlence parkları üzerine yazılar kaleme alan Brady MacDonald, bu hafta hızlı tren, canlı şov, su kaydırakları ile ünlü parkları köşesine taşıdı.

 

Outlaw Run, Silver Dollar City, MO

 

MacDonald, yazısında, bu yaz tek bir eğlence parkına gidecek olsa bu parkın hiç tereddütsüz Missouri’nin Branson şehrindeki Silver Dollar City olacağını belirtti. Bu parka yeni eklenen tahta ve çelikten yapılmış Outlaw Run adlı hızlı trensaatte 68 mil hıza ulaşıyor ve 81 derecelik açıyla aşağıya iniyor. 10 milyon dolara mal olan Outlaw Run’da 153 derecelik keskin bir dönüş bulunuyor. Daha önce tahtadan hızlı tren yapma girişimleri olmuştu ama pek başarı sağlanamamıştı.

 

Texas’ın Fiesta şehrindeki Six Flags’te Iron Rattler and Wisconsin’de Mt.Olympus Hades 360 adlı tahtadan yapılmış eski hızlı trenler de yerçekimine meydan okuyan akislerin eklenmesiyle yenilendi. Başka parklarda da bu tür yenilikler yapılacak gibi görünüyor.

 

Adres: 399 Silver Dollar City Parkway, Branson, Mo.; (417) 336 7100, http://www.silverdollarcity.com

Gatekeeper, Cedar Point, OH

 

Ohio’nun Sandusky şehrindeki Cedar Point de dünyanın en büyük ve en çok beğenilen parklardan biri. Bu park Gatekeeper ile yeni bir büyüleyici hızlı trene daha sahip oldu.

 

30 milyon dolara mal olan dünyanın en yüksek, en hızlı ve en uzun hızlı treni Gatekeeper, parkın hemen girişinde yer alıyor ve parkın yeni simgesi olarak ziyaretçileri karşılıyor.

 

Gatekeeper, 170 feet yükseliğinde bir tepeye çıktıktan sonra ters dönüyor ve saatte 65 mil hızla aşağıya iniyor. Cedar Point girişinin üzerinden iki defa geçiyor.

 

Benzer coasterlar 2012’de Tennessee Dolywood (Wild Eagle) ve Chicago yakınındaki Six Flags Great America’ya (X-Flight) eklenmişti.

 

Adres: 1 Cedar Point Drive, Sandusky, Ohio; (419) 627-2350, http://www.cedarpoint.com

 

Antartika Penguen İmparatorluğu (Empire of the Penguin)

 

Florida’daki Seaworld’e eklenen Empire of the Penguin adlı eğlence aracı, penguen şeklinde 55 foot yüksekliğinde yapılan buzullardan oluşuyor.

 

Hareket eden bir simülator olan bu araç, ziyaretçilerin penguen gözüyle interaktif ve gizemli bir macera yaşamalarını sağlanıyor. Ziyaretçiler normal ya da vahşi seçeneklerinden birini seçebiliyor.

 

Adres: 7007 Sea World Drive, Orlando, Fla.; (888) 800-5447 http://www.seaworldparks.com/en/seaworld-orlando

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.