Efsane Titanik ile yolculuğa ne dersiniz?

Efsane Titanik ile yolculuğa ne dersiniz?

Bir asırdan daha uzun bir süre önce Atlantik Okyanusu’nun soğuk sularına gömülen Titanik yolcu gemisinin yarım kalan yolculuğunu Avustralyalı milyarder işadamı sayesinde tamamlayacak. ‘’Titanik 2’’ (Titanic 2) iki olarak adlandırılan geminin inşası ise Çin’de gerçekleştirildi.

Adına filmlerin, romanların yazılıp çekildiği Titanik gemisi ile yolculuk yapmak isteyenlerin hayali gerçek olacak. Avustralyalı milyarder işadamı Clive Palmer’in vizyonu ile inşa edilen Tatanik 2 ile yüzyıl öncesinden yarım kalan yolculuğun tamamlanacağı açıklandı. New York’ta düzenlenecek tanıtım programı ile açık denizlere açılacak olan Titanik 2 orjinaline sadık kalınarak inşa edildi. Palmer, New York’tan tekrar Avrupa’ya açılacak olan Titanik 2 için, ‘‘Yarım kalan yolculuğu tamamlayacak’’ diye konuştu.

Titanik 2 gemisinin 2 bin 500 yolcu ve 270 uzunluğu ile denizlerde yüzen kasaba olacak olan Titanik 2’nin New York’tan demir alacağı yılın ise 2016 olacağı ifade edildi.


Gemi en modern navigasyon ve güvenlik sistemleri ile donatılıyor. Geminin tasarımcısı Markku Kanerva, Titanic 2’nin tamamlandığında en güvenli yolcu gemisi olacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.