Dikkat! Sıcaklar bir hafta daha devam edecek

Dikkat! Sıcaklar bir hafta daha devam edecek

Amerika’nın Doğu yakasını son 5 gündür etkisi alan sıcak hava dalgasının yaklaşık bir hafta daha süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, rekor seviyeye çıkan sıcak hava dalgasının bu haftasonuna kadar devam edeceğini açıklarken, sağlık uzmanları yaşlı, hasta ve çocukların özellikle serin yerlerde kalmaları konusunda uyardı.

Geçtiğimiz cuma Amerika’nın Doğu yakasında etkili olan kasırga nedeniyle 3 milyondan fazla insan eletriksiz kalmıştı. Bugün için verilen rakamlara göre ise hala bir milyon 400 bin insan eletrikten mahrum halde. Sıcak havanın devam edecek olması en çok elektrik kesintisi yaşayan kişileri kaygılandırıyor. Eleltrik kesintisi olan bazı bölgelerde bu durumun bir hafta daha sürebilme ihtimali olduğu bildirilirken, yüzbinlerce insanın tedirgin bekleyişi devam ediyor.

Hava sıcaklığı rekorlar kırmaya devam ediyor. Pazar günü yapılan ölçümlerde Amerika’nın farklı 288 bölgesinde sıcaklık rekorunun kırıldığı bildirildi. Sıcaklık rekoru kırılan bölgelerin başında ise Maryland eyaletinin Mechanisville şehri 96 fahreneit (34.4 C) ile ilk sırada yer aldı. Doğu yakasında görülen aşırı sıcak hava dalgasının 1983 yılından bu zamana kaydedilen en büyük rakamlar olduğu da öğrenildi.

Buarada Amerika’nın Doğu kıyılarını vuran kasırga ve aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısının 20’yi bulduğu belirtildi. Aşırı sıcakların Amerika’nın ortadoğu eyaletlerinde de etkisini sürdürüyor. Bazı eyaletlerde hava sıcaklığı 40 dereceye kadar ulaşırken, sağlık uzmanları bol sıvı tüketimi konusunda uyarıda bulunuyor. Öğle sıcaklarında özellikle acil işi olmayanların dışarıya çıkmamalarını tavsiye eden uzmanlar, kalp ve solunum rahatsızlıkları olanların ise serinleme sığınaklarına başvurmalarını öneriyor.

Başkent Washington, Maryland, Virginia, Batı Virigina, Ohio eyaletleri ile New Jersey’in bazı bölgelerinde olağan üstü hal ilan edildi. Washington D.C Belediye Başkanı Vincent Gray, elektrikten mahrum olanların yüzde 90’ının önümüzdeki cumaya kadar mahrumiyetlerinin giderileceğini bildirdi.

Aşırı sıcakların yol açtığı fırtınanın maliyetinin ise bugüne kadar sigorta şirketlerine 1 milyar dolar maliyete neden oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.