CNN’in en ünlü haber sunucusu Anderson Cooper eşcinsel olduğunu kabul etti

CNN’in en ünlü haber sunucusu Anderson Cooper eşcinsel olduğunu kabul etti

Amerikan medyasının en ünlü isimlerinden olan Anderson Cooper, eşcinsel olduğunu açıkladı. CNN televizyonun ana haber sunucularından olan Cooper, eşcinsel olduğunu ilk defa yazar Andrew Sullivan’a yazdığı elektronik mektupta itiraf etti.

Cooper mektubunda, ‘‘Aslında ben eşcinselim, hep böyleydim, hep böyle olacağım. Ve artık mutlu da değilim, rahatta ve kendimden gurur da duyumuyorum’’ diye yazdı.  

Anderson Cooper hakkında daha önce de eşcinsel olduğu yolunda basında haberler yer almıştı. Ancak Cooper ilk defa kamuya açık bir şekilde özel durumu ile ilgili itirafta bulunmuş oldu. Cooper 2005 yılında kendisi ile röportaj yapan New York mazazin dergisine de ‘‘Özel hayatım ile ilgili konuşmak istemiyorum… Ben, yalnızca bir muhabir olarak herşeyi gözlemlemek içinde bulunduğum gruba adapte olmak arzusundayım. Yoksa benim kimselere gözdağı vermek gibi bir amacım yok’’ diyerek yaptığı işi tarif etmişti.

Pazartesi günü kaleme aldığı elektronik mektubunda Cooper, ‘‘Her zaman çok açık ve dürüst oldum arkadaşlarıma, aileme yakn çevreme. Dünyayı mükemmelleştirmeninin kimsenin işi olduğunu düşünmüyorum. Ancak bir değerler standartının olduğunu da kabul ediyorum. Ben aktivist değilim ama ben insanım ve gazetecilikten de vazgeçmeye niyetli değilim’’ dedi.

Cooper ayrıca daha fazla sessiz kalmasının (eşcnselliği ile ilgili olarak) daha çok zarar vereceğini düşündüğü için bunu itiraf etmeye karar verdiğini söyledi.  

Anderson Cooper ile birlikte bugüne kadar Amerika’da 6 ana haber sunucusu eşcinsel olduğunu itiraf etmiş oldu. Cooper dan önce yine CNN haber sunucusu Don Lemon, Jane Velez-Mitchell ile MSNBC’den Thomas Roberts, Rachel Maddow ve Steve Kornacki özel durumlarını itiraf etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.