Çay her derde deva

Çay her derde deva

Çayın, farklı birçok derde deva olduğunu biliyor muydunuz?  Örneğin saçlarınızı çayla boyayabilir, çıbanların tedavisinde, gözlerinizin yorgunluğunda ondan yararlanabilirsiniz.

 Kuru saçlarınızı çayla nemlendirin

Saçlarınızın kuruluğundan şikayet mi ediyorsunuz; saçınızı yıkayın, sıra durulamaya gelince demlemiş olduğunuz bir litre çayla bir güzel durulayın. Hepsi bu kadar.

Çaydan saç boyası
Bunun için her şeyden önce demli bir çaya ihtiyacınız var. 6 paket poşet çayı demleyip bekletin.  Demlemek için yalnızca 250 ml suya ihtiyacınız var. Dilerseniz demlenen bu çayınızın içine bir çorba kaşığı adaçayı, bir çorba kaşığı biberiye ve bir tatlı kaşığı da papatya ekleyebilirsiniz. Ardından püskürtücü bir şişeye bu karışımı koyup saçlarınızın diplerine de gelecek şekilde püskürtün. Saçlarınızın çayı iyice yemesi için birkaç saat bekletin. Eğer püskürtücü şişeniz yoksa bunun yerine demlikten yavaş yavaş dökerek de çayı saçlarınıza yedirebilirsiniz. Deneyin görün; beyazlarınız için avuç avuç para dökmekten kurtulacaksınız. Eğer beyazlarınızdan bir kerede kurtulamazsanız moraliniz bozulmasın; birkaç denemeden sonra istediğinizi elde etmiş olacaksınız.
Çıbanlardan kurtulun
Çıbanların çok can yaktığını hepimiz biliyoruz. Çıbanlardan problemsiz kurtulmak için üzerine bir gece boyunca bir poşet çay bağlayın. Çay sabaha kadar çıbanın rahatlıkla deşilmesini sağlayacaktır.
Çayla bronzlaşın
Yanlış okumadınız, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmadan bronzlaşmak istiyorsanız çaydan faydalanabilirsiniz. İki su bardağı kadar çay demleyin ve bunu püskürtme özelliği olan bir şişeye koyun. Kuru ve temiz cildinize direkt olarak püskürtün. Çayı püskürttükten sonra öylece kurumasını bekleyin. Her seferinde çayı kullanarak istediğiniz gibi bronzlaşabilirsiniz.
Göz yorgunluğuna karşı çay
Uykusuzluktan veya yorgunluktan şişen ve ağrıyan gözleriniz için, yatağa uzanın ve dönüşümlü olarak bir poşet siyah çay, bir poşet de papatya çayını gözlerinizin üzerine koyun. Bu dönüşümlü tamponu yirmi dakika arayla birkaç kere tekrarlayın. Faydasını göreceksiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.