California’da ‘tarantula’ uyarısı

California’da ‘tarantula’ uyarısı

California eyaleti, tarantula tehdidine karşı uyarıldı. Eyalette yaşayanların uyarılmasına neden ise, çiftleşme dönemine giren büyük örümceklerin en hareketli haftasına girmiş olması. Ekim ayında eş aramaya çıkan örümcekler arasında en zehirli olarak bilinen tarantula da bulunuyor. Bu ay yer altında yüzeye sıkça çıkacak olan örümcükler konusunda halkın dikkatli olunması istendi.

California’da sıkılıkla görülen tarantula, çiftleşme sezonunda sıkça görüleceği kaydedildi. Bu durum, doğada yürüyüş yapmayı sevenler için beklenmedik sürprizlerin yaşanmasına neden olabileceğine dikkat çekildi. Doğa bilimleri uzmanları tarantula dışında diğer örümcekler ile yer altında genellikle yaşayan diğer böceklerin de bu mevsimde dışarıya çıkacağı konusunda uyardı.

Erkek tarantulalar, yılın genelinde toprak altındaki yuvalarında kalıyor. Ancak çiftleşme dönemi geldiğinde dışarı çıkarak dişilerin yuvalarına gidiyorlar. Erkekler, spermlerini vücutlarının dışına ördükleri bir ‘sperm kesesi’ içinde saklıyor. Ancak erkek tarantulaları beklemedikleri sürprizlerde bekliyor olabiliyor. National Geographic’e göre, eğer dişi örümcek açsa, karşısına çıkan erkekle çiftleşmek yerine onu yemeyi tercih edebiliyor.

Uzmanlar, ciddi bir tehlike olmasa da doğada gezinti yapmak isteyenlere dikkatli olma uyarısında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.