Büyük Kanyon ile Özgürlük Heykeli yeniden açıldı

Büyük Kanyon ile Özgürlük Heykeli yeniden açıldı

Amerika’da Kongre’nin bütçe görüşmelerinde uzlaşıya varılamaması nedeniyle kapanan Özgürlük Heykeli ile Büyük Kanyon (Grand Canyon), haftasonu yeniden açıldı. Federal hükümet ile yerel yönetimlerin yaptığı anlaşma ile iki turistik alan da ziyaretçilere tekrar kapılarını açtı.

Özgürlük Heykeli’nin yeniden açılabilmesi için New York eyaleti Milli Parklar Müdürlüğü’ne günlük 61.600 dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini bildirdi.  Geçtiğimiz yıl ABD’nin Doğu kıyılarında büyük hasara yol açan Sandy kasırgasından sonra 8 ay kadar kapalı kalan Özgürlük Heykeli tadilattan geçtikten sonra geçtiğimiz Temmuz ayında yeniden açılmıştı.

Yılda 5 milyon ziyaretçi çeken Büyük Kanyon Parkı, Arizona eyaleti ile Washington arasında sağlanan ara anlaşmaya uygun olarak kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Arizona eyaleti parkın açık kalacağı her gün için Milli Parklar Müdürlüğü’ne 15 bin 200 dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini duyurdu.

 

Milli Parklar Müdürlüğü, Büyük Kanyon ile Özgürlük Heykeli gibi diğer parkların bulunduğu eyalet yönetimlerinin ödeme yapmayı kabul etmeleri durumunda açılabileceğini vurguladı.  

İKİ PARKA DA ZİYARETÇİ AKINI OLUYOR

Özgürlük Heykeli’ne de Büyük Kanyon’a da her yıl ziyaretçi akını oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Özgürlük Heykeli ile Büyük Kanyon’un günlük ziyaretçi sayısı 10 bini aşıyor. New York ve ABD’nin sembolü olan Özgürlük Heykeli’nin yıllık ziyaretçi sayısı 3.7 milyondan fazla olduğu belirtilirken Büyük Kanyon’a 5 milyon insanın geldiği kaydedildi.

Özgürlük Heykeli ziyaretinden New York şehrine 174 milyon dolarlık bir ekonomik döngü sağlıyor.

ABD genelinde sayıları yüzlerle ifade edilen ‘milli park ve anıtları’ yılda ortalama 280 milyon insan ziyaret ediyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.