BBC Genel Müdürü Mark Thompson New York Times’a geçiyor

BBC Genel Müdürü Mark Thompson New York Times’a geçiyor

 New York Times gazetesi, BBC’nin genel müdürlüğünden Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ayrılacağını geçen sene açıklayan Genel Müdür Mark Thomson’ın gazetenin başına getirileceğini açıkladı.

Mark Thompson, BBC’nin Genel Müdürü olmadan önce iki sene boyunca İngiltere’nin karasal yayın yapan özel Channel 4 televizyonunu yönetmişti. 1979 yılında stajyer yapımcı  olarak BBC’ye giren Thomson, televizyonun önde gelen haber programlarında çalıştı.

Thomson’ı BBC’nin genel müdürlüğüne taşıyan gelişme kısmen Irak savaşı ile bağlantılı oldu. BBC’nin önde gelen sabah radyo haberleri kuşak programı Today’de çıkan bir haberde, hükümetin Irak’ta savaşa girmek için elindeki istihbarat bilgilerini “köpürttüğü” söylenmişti. Başlayan tartışmalar haberi yapan savunma muhabirinin kuruluştan ayrılmasını ve ardı sıra eski genel müdür Greg Dyke’ın da istifa etmesine yol açmıştı.

İngiltere’de kraliyet kararıyla kurulan ve reklam geliri olmaksızın yurtiçi yayın yapan BBC’den, hisse senedi mantığıyla çalışan New York Times’a geçiş yapan Thomson’ın mali açıdan zorlanabileceği söyleniyor. Thompson, BBC’nin ticari kolu olan Worldwide’ın yönetimini de Mart ayında da üstlenmişti.

 

NYT Gazetesi’nin eski yöneticisi Janet Robinson emekliye ayrılacağını geçen sene açıklamıştı. NYT, internet ortamında 10 milyonun üzerinde kişiye ulaşıyor ve gelişen dijital çağda yayımcılığın geleceğini elektronik ortamda gören önde gelen gazeteler arasında bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.