Bakan Şahin: Türkiye bölgesinde model bir ülke

Bakan Şahin: Türkiye bölgesinde model bir ülke

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın haklarının gelişimi konusunda Türkiye’nin örnek bir ülke olduğunu savundu. Türkiye’nin demokratik, laik yapısını ve nüfusunun yüzde 99’unun Müslüman olduğunu hatırlatan Bakan Şahin, ‘‘Türkiye’nin başarılı mücadelesinden bütün ülkeler bahsediyor…Kadına karşı şiddet ile mücadele de başarılı model ülke olduk. Türkiye  bölgesinde, Ortadoğu ve Orta Asya’da örnek alınan bir ülke haline geldi’’ diye konuştu.

Birlemiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu (KSK)  Genel Kurul formatındaki yüksek düzeyli oturumlara katılmak için geldiği  New York’ta ilk gün yoğun bir programla geçiren Şahin, akşam Türkevi’nde KSK’ya katılan heyet başkanları onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Bakan Şahin, Türkiye’de kadınlara karşı uygulanan pozitif ayrımcılık ile elde edilen sonuçların memnuniyet verici düzeyde olduğunu aktardı. Kadın haklarının genişlemesinde ve şiddete karşı yapılan yasal düzenlemelerin temelinde ‘güçlü lider Başbakan Erdoğan’, ‘güçlü hükümet’, ‘güçlü sivil toplum dayanışması’ olduğunu belirten Şahin, bugün kadın CEO ortalamasının dünya genelinde yüzde 6, Türkiye’de ise yüzde 12 olduğunu söyledi.

Kadına karşı şiddeti ‘‘insan hakları ihlali’’ olarak gördüklerini aktaran Şahin, bu konuda sürdürdükleri mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. Bakan Şahin, resepsiyona gelen davetlileri de Türkiye’ye davet etti. Resepsiyona Bakan Şahin’in Norveç, Filistin, Uganda, Avustralya, Pakistan Gambia, Fijili mevkidaşları iştirak etti. Bakan Şahin resepsiyondaki kısa konuşmasının ardından davetliler ile bir bir ilgilendi.

BM Kadının Statüsü Komisyonu Genel Kurul çalışmalarında çeşitli toplantılara ve açılış oturumuna katılan Şahin, Norveç, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Liberya ile İngiliz mevkidaşlarıyla da ikili görüşme yaptı.

Bakan Şahin, bugün BM Genel Kurulu’nda Kadının Statüsü Komisyonu’na seslenecek ve yine bazı ülkelerin bakan ve yüksek düzeyli bürokratlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. Şahin, ayrıca Vodafone-KADİGER ortak etkinliği ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) düzenleyeceği panele katılıp, konuşma yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.