Avustralya’da erkekler, yalnız uçan çocukların yanında seyahat edemeyecek

Avustralya’da erkekler, yalnız uçan çocukların yanında seyahat edemeyecek

Avustralya’da erkekler, uçaklarda refakatçisi olmadan seyahat eden çocukların yanına oturamayacak. The Age gazetesinin haberine göre geçtiğimiz hafta Qantas Havayolları, 31 yaşındaki erkek hemşire Daniel McCluskie’yi 10 yaşındaki bir çocuktan uzaklaştırmak için bir kadınla yerini değiştirdi. “Uçak havalandıktan sonra hostes, kadına teşekkür etti fakat bana etmedi. Bu beni daha çok kızdırdı çünkü ben sanki yanlış bir şey yapmışım ve başımın üstündeki ‘çocuk tacizcisi’ yazısının farkında değilmişim de kadın çocuğu korumak için benimle yer değiştirmişim gibi göründü.”

Sydney Morning Herald gazetesi ise benzer bir olayın Virgin Australia’da yaşandığını yazdı. 33 yaşındaki itfaiyeci Johnny McGirr, şirket politikası gereği 8 ve 10 yaşlarında iki çocuğun yanından kalkmaya zorlandı. McGirr, “Şirket bu hareketiyle bize ‘size saygı gösteriyoruz ama uçağa bindiğiniz anda potansiyel bir pedofilsiniz’ diyor ve bu bir erkeğin yaptığı bütün iyilikleri, toplumdaki konumu, mesleği ve ahlaki davranışlarını görmeksizin yok ediyor” diye konuştu.

Virgin Australia, uygulamayı gözden geçireceğini bildirdi. British Airways ise benzer bir  uygulamayı 2010 yılında haklarında açılan dava sonucu değiştirip refakatçisiz çocuk yolcuların koltuk yerleşimini ‘güvenli fakat ayrımcılık yapmadan’ seçmeye karar verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ise refakatçisiz çocuk yolcuların uçaktaki yerini belirleyen bir düzenleme bulunmuyor. Benzer uygulamaların rastlandığı hava yolu şirketleri de yok.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.