Annesi ölmek üzere olan yolcu yetişsin diye aktarma uçuşunu beklettiler

Annesi ölmek üzere olan yolcu yetişsin diye aktarma uçuşunu beklettiler

San Francisco-Houston seferini yapan United Airlines uçağının kaptanı ve kabin ekibi, annesi ölmek üzere olan bir yolcunun aktarma uçuşuna yetişmesi için seferber oldu. Kuleyle irtibata geçerek ikinci uçağı bekleten pilot, yolcunun uçağa yetişmesini sağladı.

San Francisco’da yaşayan Kerry Drake, annesinin hastanede ölmek üzere olduğunu haber alır almaz ölmeden önce onu görebilmek amacıyla San Francisco’dan Texas’ın Lubbock şehrine gitmek üzere Houston aktarmalı bilet aldı. Houston’dan Lubbock’a giden son uçağa yetişebilmek için aktarma esnasında sadece 40 dakikası vardı. Bindiği ilk uçak rötar yapınca Drake’in ikinci uçağa yetişmesi imkansız hale geldi.

Bunun üzerine kederli yolcu uçakta hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayınca kabin ekibi kendisi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek ve uçuş bilgilerini kaptana iletti.

Drake, Houston’da aktarma uçağının kapısına geldiğinde ilk uçuştaki kaptan ve kabin ekibinin kendisine gerçekten yardım ettiğini anladı. Kapıdaki görevli, Drake’i, “Biz de sizi bekliyorduk” diye karşıladı.

Kaptan, Drake’in durumunu yetkililere iletmiş ve Lubbock ekibi de uçağın kalkışını biraz geciktirmişti.

Uçağa yetişmesine yardımcı oldukları için pilot ve kabin memurlarına minnettar olduğunu ifade eden Drake, ertesi sabah vefat eden annesini ölmeden önce görebildi.

Böylece uçuş görevlileri, çalıştıkları şirketin yaptığı performans değerlendirmesinde uçağı vaktinde kaldırıp kaldırmadıklarının çok önemli bir yer tuttuğunu bilmesine rağmen kendilerini riske atıp zor durumdaki yolcuya yardım etmiş oldu.

Write a comment

1 Comment

  1. vehbi murat March 10, 14:41

    Vay be Amerikalilarda beklemezdim. Iste Amerikali da olsa insan insan

Only registered users can comment.