Alışveriş arkadaşın uzman olsun

Alışveriş arkadaşın uzman olsun

Artık giyinmek sırf, soğuktan korunmak veya örtünmek gibi ihtiyaç için değil bir statü talebinin ya da bir sınıfın, hatta bir kimliğin, kültürel aidiyetlerin dahi göstergesi durumunda. Marka seçiminde olduğu kadar tercih edilecek stilde de azami dikkat sarf etmek gerekiyor; ya da bunlar benim işim değil, gülerim ben bunlara deyip, tümden yok saymak…

İkinci gruptan değilseniz ya meseleyle ciddi ciddi ilgileneceksiniz ya da bir danışmana başvuracaksınız demektir. (Çağımız danışman çağı) İşte bu anlamda dünyada stil danışmanlığı olarak tanımlanan bir kavram ve meslek var. Ama birkaç yıl evveline kadar sadece Hollywood yıldızlarının, ünlü pop starların, kraliyet aileleri mensuplarının ve de sosyetenin stil danışmanları vardı. Ve bu stil danışmanları onları; statülerine, vücut yapılarına ve de zevklerine, hatta nasıl bir imaj vermek istediğine göre şekillendiriyor, yani giyim önerilerinde bulunuyordu. Stil danışmanlığı tanınmış büyük giyim markalarının özel müşterilerine verdiği bir hizmet olmanın yanında yüksek fiyatlara modacılar tarafından isteyene de verilen bir hizmet olmuştu.

Yapılması gereken tek şey, önceden telefon açıp randevu almak. Yetkili, telefon açan herkesten, beden ölçüleri, ne tarz giyinmekten hoşlandığı, hangi renkleri sevdiği, kaç yaşında olduğu gibi bilgilerini de alıyor. Gelmeden de bu bilgiler ışığında ürünler seçip hazırlıyor. Randevusuna gelenler kendisi için hazırlanmış kıyafetleri buluyor. Yetkili ile moda ve stil konusunda sohbet ediyor, ondan yeni trendler hakkında bilgi alıyor, kıyafetler deniyor. konuşmalar sırasında müşterinin ne tarz giyinmeyi sevdiği hakkında edindiği intiba ve günün modasına göre bir stil şekilleniyor.

Ücretsiz ve alım zorunluluğu yok

Stil danışmanıyla saatlerce görüştükten, bir sürü kıyafet denedikten sonra bir ücret talep edilmediği gibi bir şey alma gibi bir zorunluluk da yok. Hiçbir şey almadan gidebilirsiniz. Tabii onca konuşma ve kıyafet denemenin sonunda kendinizi tutabilirseniz! Daha çok gençlere hitap eden markanın bu hizmetinden ise her kesimden ve yaştan insan yararlanmış. Bu uygulamayı merak eden, kendi stilini oluşturmak isteyen birçok insan bu servisi denemeli. İngiltere’de Topshop mağazası bu servise önderlik ediyor. Sadece bir mağazada 45’in üzerinde stil danışmanı bulunduruyor. Topshop mağazalarının kendine has bir stili var ve dünyanın her yerinde bu stili tercih eden insan sayısı hiç azımsanmayacak kadar çok.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.