İnternete en çok cep’ten giriyorlar

İnternete en çok cep’ten giriyorlar

Gençler, internete cep telefonundan giriyor. Uzmanlar, ailelere çocuklarının hattını kendi adlarına almalarını ve güvenli internet paketini tavsiye ediyor.

Uzmanlara göre çocukları sadece uyarmak yetersiz. Sıkı bir şekilde kontrol de edilmeli. Çocuğun kimlerle arkadaşlık ettiği, nerelere gittiği mutlaka bilinmeli. Arkadaşlarının aileleriyle tanışıp irtibat halinde olmalı. ‘Ben çocuğuma güveniyorum’ deyip bu konulara ilgisiz kalmak sadece yetersiz ebeveynliğin bir kılıfı olabilir. İnternet dünyasının geniş bir özgürlük alanı olduğunu hatırlatan uzmanlar, özellikle gençleri istismar etmek isteyen kötü niyetli kişiler internetin sunduğu bu özgürlükleri de kullanarak manipüleye müsait olan bireyleri tuzaklarına düşürebiliyor. Ebeveynler çocuklarını internet üzerinden zarar verecek kişilerden korumalı. Onları hayatın içindeki kötülüklerden korudukları gibi iki boyutlu dünyanın da kötülüklerinden korumalı.” diyor.

Aileler, bunlara dikkat!

Arkadaş ilişkilerinizle çocuğunuza örnek olun.

Sağlıklı arkadaşlık kurmaları için onlara aktif destek olun, ortamlar oluşturun. Çocuğunuzu ruh sağlığı yerinde çocuklarla buluşturun.

Çocuğun sosyal medya kullanımında sıkı takipçi olun. Gerekirse bu kullanımı engelleyin. Ancak yerine mutlaka alternatifler bulun.

Sosyal medyanın zararlarını ve risklerini onlarla paylaşın.

Çocuğunuza duygu ve düşüncelerini anlatacak güveni verin ve iletişim kanallarını açık tutun.

Çocuğunuzun kiminle arkadaş olduğunu takip edin. Gerekirse bu arkadaşlığı engelleyin.

Depresif, sosyal kaygısı olan, uyumsuz, davranış bozukluğu olan çocuklar, arkadaş bulmakta zorlanır. Bu nedenle arkadaş ihtiyaçlarını sanal ortamdan sağlar. Bu çocukların mutlaka psikiyatrik desteğe ihtiyacı vardır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.