42 yıl sonra çalınan arabasını buldu

42 yıl sonra çalınan arabasını buldu

Philadelphia’da yaşadığı dönemde çalınan arabasını eBay üzerinden satılırken bulan 66 yaşındaki emekli satıcı, gençlik yıllarını süsyeleyn aracına 42 yıl sonra kavuştu.

Bugün Texas’da yaşayan Robert Russell, 66 yaşında. Henüz 24 yaşında iken arkadaşından 3 bin dolara satın aldığı spor arabasını o dönem yeni tanışdığı, gelecekte ise eşi olacak kadın ile ikinci buluşmasında kullanmış. Gece evinin önene park ettiği arabayı sabah yerinde bulamayan Russell, durumu polise iletmiş. Ancak o tarihten sonra bir daha arabasından bir haber alamamış taki eBay üzerinden Los Angeles’daki bir galerinin arabayı satışa çıkarmasına kadar.
eBay de gördüğü arabanın kendisinin olduğunu anlayan ve daha sonra motor ve araç numaraları ile bunu teyid eden Russel polisten yardım ister. Polis, 42 yıl önce çalınan arabanın kayıtlarda olmadığını Russell’e iletince talihsiz adam arabasının numarası ile eBay’de satılan araçın  aynı olduğunu kanıtlar. Bunun üzerine eski dosyaları inceleyen polis, FBI’nın 1970’de çalıntı araba olarak Russell’in arabasını kayıt ederken araç numarasını yanlış girdiği görür. Aracın Russell’in olduğu anlaşılınca Los Angeles şehrindeki Beverly Hills’deki galeriye giderek teslim alır.

Arabasının çalınmasından sonra sürekli bulma umduyla aradığını aktaran Russell, ‘‘İşin doğrusu artık ya parçalanmış veya bir yerlerde çürümeye terk edilmiş olduğunu düşünüyordum’’ dedi.

Russell, herşeye karşın hep bir taraftan da arabasını bulacağına dair içinde sönmeyen bir umud taşıdığını belirterek, ‘‘Bugün değeri 23 bin dolar yalnız frenleri biraz sorunlu.  Ama eskiden nasılsa tekrar öyle olacak’’ diyerek arbasına kavuşmaktan dolayı çok mutlu oldğunu söyledi.

Los Angeles’daki galeriden arabasına 42 yıl sonra kavuşan Russell, eşi Cynthina ile birlikte Texas’a 1967 Austin Healy model arabasıyla döndü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.