11 Eylül’de kızını kaybeden Angilletta: Kızımın acısını her yıl yaşıyorum

11 Eylül’de kızını kaybeden Angilletta: Kızımın acısını her yıl yaşıyorum

11 Eylül terör eylemlerinin 12. yıl dönümü anma törenlerine katılan mağdur yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Saldırılarda Laura isimli kızını kaybeden Dorateh Angilletta anma törenlerinin kendisi için çok zor geçtiğini söyledi. Kızının Dünya Ticaret Merkezi’nde çalıştığını belirten Angilletta, kızını kaybetmenin acısını her yıl yaşadığını ifade etti. Kızının yokluğuna alışamadığını kaydeden acılı anne “ Her yıl anma törenine gelip, hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz. Bu çok zor oluyor benim için. Çünkü çok üzücü bir olay yaşadık.”dedi. Angilletta zaman zaman hayatını kaybeden diğer mağdur ailelerle bir araya geldiğini belirterek “ Çünkü diğer ailelerle aynı duyguları paylaşıyoruz. Birbirimizi rahat anlayabiliyoruz.”diye konuştu.  

Önceki yıllara göre bu yılki törene katılımın az olduğu gözlendi. Katılımcılardan bazıları ABD Başkanı Barack Obama’ya hitaben “Lütfen bizi yeni bir savaşa sokma” şeklinde slogan attı.

Törenin yapıldığı alanın dışında bir grup vatandaş ‘Neden 11 Eylül Sorgulanmalı’ konulu el kitapçığı dağıttı. Grup 11 Eylül saldırısı ile ilgili her türlü sorulara cevap verecekleri duyrusunda bulundu.

Öte yandan bu yılki törende New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York Valisi Andrew Cuomo, New Jersey Valisi Chris Christie hazır bulundu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.