100 yaşında masa tenisi şampiyonasına hazırlanıyor

100 yaşında masa tenisi şampiyonasına hazırlanıyor

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan 100 yaşındaki Aleksandr Kaptarenko, Almanya’da yapılacak ve gazileri katılacağı 2013-Dünya Masa Tenisi Yarışması’na hazırlanıyor. Kaptarenko sıkı performansyla gençlere taş çıkartıyor.

Novosibirsk şehrinde antrenman yapan Kaptarenko, geçen yıl Çek Cumhuriyeti ve bu yıl da İsveç’de düzenlenen yarışmaya katıldığını anlattı. Gençlere taş çıkartan yaşlı sporcu, “Çek Cumhuriyeti’ndeki yarışmada en yaşlı sporcu ben ve 87 yaşındaki bir meslektaşım idi. İsveç’te 100 yaşındaki meslektaşlarımı bulamadım. Orada Japon, Alman, Çin ve başka ülkelerden yarışmacılar vardı. Sadece 102 yaşında Avustralya’dan bir bayan vardı ve ama kural gereği bayan sporcuların yarışması ayrı idi.”diyerek karşılaşmaları anlattı.

Kaptarenko, gelecek yıl Almanya’da düzenlenecek yarışmaya hazırlıkları kapsamında haftada 3 kez 40 dakikalık antrenmanlar yapıyor. Kaptarenko, spor salonuna gelmek için toplu taşımayı kullanıyor.

Doktora son zamanlarda hiç uğramadığını söyleyen Rus gazi, uzun ömürlü yaşamanın sırlarını, “Ilımlı bir insanım. Yemeğe de ılımlıyım, spora da ılımlıyım.” şeklinde anlatıyor.

1912 St.Petersburg doğumlu Aleksandr, İkinci Dünya Savaşı’nda uçak mühendisleriyle birlikte Sibirya’da görev yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.